Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ευγνωμοσύνη για την προσφορά τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα από τον...

  Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Ευγνωμοσύνη για την προσφορά τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα από τον Πάπα Φραγκίσκο

  Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος αναφέρθηκε στο σημερινό επίσημο ανακοινωθέν του Βατικανού.

  «Με αισθήματα ειλικρινούς ευγνωμοσύνης και συγκινήσεως υποδεχθήκαμε σήμερα την επισημοποίηση της βουλήσεως του φίλου Πάπα Φραγκίσκου και πολυσέβαστου Προκαθημένου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας να παραδώσει στην μετριότητά μου τρία θραύσματα, προερχόμενα από τον Παρθενώνα, τα οποία φυλάσσονται τα Μουσεία του Βατικανού».

  Τα παραπάνω, δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, με αφορμή το σημερινό επίσημο ανακοινωθέν του Βατικανού για την προσφορά εκ μέρους του Πάπα Φραγκίσκου προς τον Προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας τριών θραυσμάτων του Παρθενώνα, τα οποία φυλάσσονται στα Μουσεία του Βατικανού.

  Επιπρόσθετα, σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξεδόθη από το Γραφείο Τύπου της Ιεράς Συνόδου, ο Μακαριώτατος Ιερώνυμος τόνισε: «Το προσεχές διάστημα θα διευκρινισθούν, κατόπιν συνεννοήσεως με τις αρμόδιες αρχές, οι λεπτομέρειες για την ολοκλήρωση αυτής της γενναιόδωρης πράξεως και συνάμα πλήρους συμβολισμών προσφοράς. Ευχαριστούμε εκ βάθους καρδίας τον Πάπα Φραγκίσκο για την μαρτυρία που δίδει στον κόσμο, αλλά και σε εμάς στην Ελλάδα, δι’ αυτής της πρωτοβουλίας του».

  Πηγή:Real.gr