Αρχική ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ Πέθανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος από ανακοπή καρδιάς

  Πέθανε ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Τζένος από ανακοπή καρδιάς

  Ο Παναγιώτης Τζένος, Διευθυντής του ομίλου των Παραπολιτικών άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς.

   

  Πέθανε ο Παναγιώτης Τζένος. Η είδηση από την Πάτρα έφτασε στην Αθήνα και τον Πειραιά μέσα σε λίγα λεπτά, αλλά κανείς δεν το πίστευε. Ο Παναγιώτης; Ο διευθυντής του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Παραπολιτικά; Αδύνατον. Μόλις 46 ετών, κάποιο λάθος θα έχει γίνει.

  Κι όμως, η είδηση, η τελευταία είδηση για έναν σημαντικό δημοσιογράφο, ήταν απολύτως ακριβής.

  Επαθε έμφραγμα σε ξενοδοχείο της Πάτρας και μέσα σε λίγα λεπτά έχασε τις αισθήσεις του. Κανείς δεν πρόλαβε να κάνει πολλά. Οι διασώστες του ΕΚΑΒ προσπάθησαν να τον επαναφέρουν στη ζωή, όμως, η καρδιά του τον πρόδωσε οριστικά, σκορπίζοντας θλίψη στη δημοσιογραφική οικογένεια.

  Κλισέ, αλλά έτσι είναι. Η ευρύτερη δημοσιογραφική οικογένεια, αλλά ιδιαίτερα η οικογένεια των Παραπολιτικών θρηνεί από σήμερα ένα σημαντικό στέλεχός της.

  Και πολύ περισσότερο. Η σύζυγός του, η δημοσιογράφος και αντιδήμαρχος Πειραιά, Ανδριάννα Ζαρακέλη, δεν θα έχει πια τον σύντροφό της. Αλλά ανείπωτη θλίψη και για τον 14χρονο γιο τους, Γιάννη, που δεν πρόλαβε να χαρεί όσο έπρεπε τον πατέρα του.

  Γύρω στις 10 παρά τέταρτο το βράδυ της Κυριακής από το νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας» ανακοινώθηκε ο θάνατός του, παρά τα 40 λεπτά που πέρασαν κάνοντάς του προσπάθεια ανάνηψης.

  Ο Παναγιώτης Τζένος πήγαινε συχνά στην πατρίδα του την Αχαία που αγαπούσε, κι έμελλε να αφήσει εκεί την τελευταία του πνοή.

  Για τα ακριβή αίτια του θανάτου του θα γίνει ασφαλώς νεκροψία – νεκροτομή.

   

  Ένα λαϊκό παιδί που έφτασε ψηλά. Και μια λαϊκότητα από αυτές που έχουν όλα τα γνωστά χαρακτηριστικά. Προτερήματα κι ελαττώματα, αρετές και μειονεκτήματα, αλλά πάντα τον χαρακτήριζε ένας σκληρός αγώνας για να φτάσει όσο ψηλά μπορεί, να διακριθεί στον δημοσιογραφικό στίβο.

  Και μια αυθεντικότητα που δεν συναντάς εύκολα.

  Η χαρακτηριστική του φωνή στο ραδιόφωνο των Παραπολιτικών και οι γραπτές παρεμβάσεις του και τα ρεπορτάζ του στην εφημερίδα, θα μείνουν αξέχαστες σε πολλούς.

  Όπως θα μείνει αξέχαστη σε πολλούς συναδέλφους του η βοήθεια που τους παρείχε σε δύσκολες περιόδους. Όταν κάποιοι έμειναν από δουλειά και αναζητούσαν μια εργασία για να επιβιώσουν.

  Και ο Παναγιώτης Τζένος ήταν εκεί να τους βοηθήσει, να τους καθοδηγήσει και τις περισσότερες φορές να γίνει φίλος μαζί τους.

  Ηλθε πολλές φορές σε σύγκρουση με πολιτικούς του αντιπάλους, στηρίζοντας με σθένος τις απόψεις του, από τις οποίες δεν παρεξέκλινε ποτέ.

  Είχε το δικό του ύφος και τη δική του λογική για τα πράγματα, για την πολιτική και κοινωνική κατάσταση και πάντα τολμούσε να την εκφράζει χωρίς περιστροφές και καλυμμένη ευγένεια, ακόμη κι αν η άποψή του δεν ταίριαζε με των υπολοίπων.

  Αλλωστε, δημοσιογραφία είναι αυτό ακριβώς. Να μη συμβιβάζεσαι με τη γνώμη και τη γραμμή των άλλων. Να εκφράζεις την άποψή σου και να την στηρίζεις, να βρίσκεις στοιχεία, να φτιάχνεις ρεπορτάζ χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος. Και ο Παναγιώτης Τζένος τα είχε όλα αυτά, στον υπερθετικό βαθμό.

  Το μήνυμα Κουρτάκη

  Ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν το μήνυμα του εκδότη των Παραπολιτικών, Γιάννη Κουρτάκη. «Το ‘97 έφυγε ο αδερφός μου. Σήμερα έφυγε ο Παναγιωτης μου. Ο δεύτερος αδερφός μου. Ήταν τα πάντα για μένα. Καλό ταξίδι αδερφέ μου. Δεν περίμενα ποτέ τούτη τη στιγμή. Σ αγαπώ αιώνια. Σ ευχαριστώ για όλα», έγραψε ο Γ. Κουρτάκης ο οποίος είχε στενή σχέση και μακρά, κοινή πορεία με τον εκλιπόντα. Ο «Πολιτικός Καφές» του, η ραδιοφωνική εκπομπή τους έμεινε στην ιστορία για τα «ζουμερά» ρεπορτάζ και τα παραπολιτικά που λίγοι τολμούσαν να πουν.

  Το «αντίο» των Παραπολιτικών

  «Απέραντη θλίψη στην «οικογένεια» των Παραπολιτικών από την ξαφνική απώλεια του Παναγιώτη Τζένου.

  Ο γενικός διευθυντής μέσων του ομίλου των Παραπολιτικών έφυγε από την ζωή «προδομένος» από την καρδιά του, σήμερα αργά το απόγευμα. Ευρισκόμενος στην ιδιαίτερή του πατρίδα, την Πάτρα, υπέστη έμφαγμα και παρά τις επίμονες προσπάθειες των ιατρών του ΕΚΑΒ, δεν κατέστη εφικτό να επανέλθει η καρδιά του, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί ο θάνατός του.

  Όλοι οι εργαζόμενοι των Παραπολιτικών βρίσκονται στο πλευρό της συζύγου του, Ανδριάνας Ζαρακέλη, του γιού του Γιάννη και ολόκληρης της οικογένειας του Παναγιώτη Τζένου».

  Πηγή:in.gr