Παρουσίαση του «Master Plan» για το λιμάνι Μεσολογγίου

Νέα πνοή και δυναμική σε όλο το Μεσολόγγι φέρνει η ανάπλαση του Λιμανιού.

Παρουσιάστηκε το master plan και η αρχιτεκτονική μελέτη σε μια κατάμεστη αίθουσα .

Η παρουσίαση των οριστικών μελετών της ανάπλασης του θαλάσσιου µετώπου του Μεσολογγίου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το μεσημέρι, 19 Ιανουαρίου 2023 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Μεσολογγίου παρουσία του Δημάρχου, Κώστα Λύρου, του Αντιπεριφερειάρχη Έργων Θανάση Μαυρομμάτη, του προέδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου Παναγιώτη Τσιχριτζή και του Τεχνικού Επιμελητηρίου Στυλιανού Μπλέτσα Αντιδημάρχων, δημοτικών συμβούλων, του Δ.Σ του Λιμενικού Ταμείου, εκπροσώπων συλλόγων – φορέων, επιχειρηματιών, πολιτών και Μέσων Ενημέρωσης.

Πέρα από την ανάγκη για αναβάθμιση της περιοχής, το έργο στοχεύει και σε πολλούς άλλους τομείς, όπως αυτόν της ανάπτυξης της τοπικής αγοράς, την προσέλκυση τουριστών κ.α.

 

Όπως σημείωσε ο Κώστας Λύρος «το λιμάνι σήμερα είναι έτσι όπως το έφτιαξε ο αείμνηστος Δήμαρχος Χρήστος Ευαγγελάτος.

Η νέα του μορφή έρχεται να υπηρετήσει μια προοπτική με στόχευση στο μέλλον. Έρχεται να καλύψει όχι μόνο τις ανάγκες της πόλης σήμερα αλλά ανοίγει έναν ορίζοντα σύγχρονης και πολύπλευρης ανάπτυξης. Να κινητοποιήσει τις τεράστιες δυνάμεις του που είναι ικανές να αλλάξουν τον ρου της πόλης μας, του δήμου μας αλλά και παραπέρα καθώς το λιμάνι του Μεσολογγίου είναι το επίνειο για πολλές περιοχές».

Ο Δήμαρχος σημείωσε ότι χρειάζεται ακόμη πολύ δουλειά, όπως οι αδειοδοτήσεις, όμως το έργο δεν θα περιμένει την συνολική ολοκλήρωσή του αλλά θα προχωρά τμηματικά. Κλείνοντας ανέφερε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή δεν ενδιαφέρεται να κερδίζει τις εντυπώσεις, ενδιαφέρεται για το μέλλον των επόμενων γενιών και του τόπου.