Σαρώνει η εφαρμογή που «καρφώνει» τις κάμερες ταχύτητας στους δρόμους –Τι λένε οι χρήστες που την έχουν «κατεβάσει»

  Σε εκατομμύρια ανέρχονται οι οδηγοί που έχουν «κατεβάσει» την εφαρμογή που προδίδει τη θέση των καμερών ταχύτητας στο οδικό δίκτυο.

  Καθοριστικός είναι ο ρόλος που διαδραματίζουν οι ειδικές ηλεκτρονικές τεχνικές συσκευές βεβαίωσης των παραβάσεων του Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας, μιας και η παρουσία τους στους δρόμους αποτρέπουν τους οδηγούς από το να κινηθούν με υπερβολική ταχύτητα, η οποία αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων.

  Η παρουσία των καμερών ταχύτητας είναι έντονη και στο ελληνικό οδικό δίκτυο, αποτελώντας πολύτιμο «σύμμαχο» της Τροχαίας και «εφιάλτη» όσων λατρεύουν να βυθίζουν το πόδι τους στο γκάζι, οι οποίοι αναζητούν συνεχώς τρόπους προκειμένου να γνωρίζουν τις θέσεις των εν λόγω τεχνικών μέσων.

  Χείρα βοηθείας στην προσπάθεια των τελευταίων έρχεται να προσφέρει μία εφαρμογή που έχει αναπτυχθεί από την εταιρεία Bigdream corporation, και είναι διαθέσιμη τόσο σε συσκευές Apple (μέσω Apple Store) όσο και Android (μέσω Google Play). Το μόνο που έχουν να κάνουν οι χρήστες είναι να «κατεβάσουν» το συγκεκριμένο application στο κινητό τους τηλέφωνο και στη συνέχεια να διαλέξουν τον τύπο των τεχνικών μέσων (σταθερές κάμερες, ραντάρ κ.ο.κ.) που ψάχνουν.

  H συγκεκριμένη εφαρμογή επιτρέπει στον χρήστη να γνωρίζει πάντα ποιες κάμερες ταχύτητας βρίσκονται γύρω του. Ακόμα κι αν αυτός πλοηγείται, μπορεί να δει τις κάμερες ταχύτητας και να λαμβάνει ειδοποιήσεις σε πραγματικό χρόνο. Η εφαρμογή, τον ενημερώνει για την κυκλοφορία, την αστυνομία, τα ατυχήματα και πολλά άλλα.

  Στον αντίποδα, η εφαρμογή «Κάμερες Ταχύτητας» έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των αστυνομικών αρχών, καθώς θεωρούν ότι το app αποτελεί… δίοδο διαφυγής για τους γκαζιάρηδες οδηγούς και τροχοπέδη στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να γίνουν οι δρόμοι ασφαλέστεροι.

  Ήδη, πάντως, οι οδηγοί που έχουν «κατεβάσει» το app ανέρχονται σε πάνω από 1 εκατομμύριο, με τις περισσότερες αξιολογήσεις να είναι θετικές. Ακολουθούν μερικά ενδεικτικά σχόλια Ελλήνων χρηστών.