Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 46χρονος οδηγός που παρέσυρε την οικογένεια στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Ο 46χρονος, υποστήριξε ότι είχε πιεί μόνον ένα ποτήρι τσίπουρο με το φαγητό και ισχυρίστηκε ότι δεν έτρεχε. Το σημείο που έγινε η παράσυρση είναι επικίνδυνο, πρόσθεσε.

Το τροχαίο σημειώθηκε στην ανατολική Θεσσαλονίκη όταν ο 46χρονος παρέσυρε και τραυμάτισε ένα ζευγάρι πεζών, οι οποίοι βρίσκονταν μαζί με το παιδί τους στον δρόμο που ενώνει τη Θεσσαλονίκη με την Περαία.

Το αυτοκίνητο συνέχισε την ανεξέλικτη πορεία του, πέφτοντας πάνω σε φράχτη σπιτιού και κατέληξε μέσα στο χωράφι.

Ο 46χρονος, ο οποίος βρέθηκε θετικός στο αλκοτέστ, έχει τραυματιστεί ελαφρώς ενώ το ζευγάρι από την άλλη, εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση διασωληνωμένο στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.

Η γυναίκα μάλιστα που βρισκόταν στον πέμπτο μήνα κύησης, έχασε το έμβρυο.

Ο εισαγγελέας άσκησε στον 46χρονο, ο οποίος βρισκόταν υπό την επήρεια μέθης κατά τη διάρκεια του τροχαίου, ποινική δίωξη για κακούργημα.

Ο 46χρονος κατά το παρελθόν είχε βρεθεί άλλες 5 φορές να οδηγεί υπό την επήρεια οινοπνεύματος. Η παράσυρση της οικογένειας στις 11 Σεπτεμβρίου ήταν η 6η φορά που συνελήφθη.

Το δίχρονο παιδί του ζευγαριού έλαβε εξιτήριο, το οποίο βρίσκεται υπό τη φροντίδα της γιαγιάς του.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας, ειδικός αστυνομικός αναλυτής, μίλησε στην εκπομπή «MEGA Σαββατοκύριακο» για τα τροχαία.

«Για να γίνει αυστηροποίηση του κώδικα έπρεπε να έχουμε γεμίσει νεκροταφεία. Είναι τρελό ένας άνθρωπος να ιστορικό παραβάσεων να έχει ακόμα το δίπλωμά του. Η ποινή έχει μετατραπεί μετά τον θάνατο. Ο άνθρωπος αυτό κυκλοφορούσε νυχθημερόν μεθυσμένος. Τώρα υπάρχει μία αυστηροποίηση του Κ.Ο.Κ.».

Κρήτη

Ένα αδιανόητο περιστατικό όμως έγινε και στα Μάλια της Κρήτης, καθώς μεθυσμένος οδηγός παρέσυρε 2 γυναίκες και μάλιστα χωρίς δίπλωμα.

Ο οδηγός φέρεται να έχει εμπλακεί σε τουλάχιστον δύο τροχαία.

Την πρώτη φορά που ενεπλάκη σε τροχαίο του αφαιρέθηκε το δίπλωμα, καθώς παρέσυρε ηλικιωμένο άνδρα.

Την Παρασκευή, τραυμάτισε με το όχημά του δύο γυναίκες, ηλικίας 50 και 25 ετών, ενώ βρισκόταν υπό επήρεια αλκοόλ.


Πηγή