Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ιρλανδία, μετά τον ξαφνικό και άδικο χαμό των δύο τελειόφοιτων μαθητών Andrew  και Max  κατά την διάρκεια των διακοπών τους στην Ίο. Το παιχνίδι της μοίρας ήταν αδυσώπητο για τους δύο φίλους, που όδευσαν προς τον θάνατο με διαφορά λίγων ωρών.

Οι γονείς των δύο νεαρών Ιρλανδών, έφτασαν στο νησί για να παραλάβουν τις σορούς των παιδιών τους, ενώ σε κατάσταση σοκ ο πατέρας του Andrew, ο οποίος δήλωσε στη Βρετανική Daily Mail ότι δεν μπορεί να πιστέψει το τραγικό παιχνίδι της μοίρας.

«Έχασα το αγαπημένο μου αγόρι».

Έρευνα για νοθευμένα ποτά

Μερικά 24ωρα από τον  θάνατο των δύο νεαρών, στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται τα κλάμπ που διασκέδαζαν οι δύο νεαροί και η ποιότητα των ποτών που ήπιαν.

«H Αστυνομία στο νησί της Ίου, δεν αποκλείει την πιθανότητα τα ποτά που ήπιαν τα παιδιά να ήταν νοθευμένα πριν τον θάνατο τους», έγραψε η Irish Mirror.

Η νεκροψία των άτυχων νεαρών θα γίνει στην ιατροδικαστική υπηρεσία του Πειραιά και αναμένεται να ρίξει φως στα αίτια του θανάτου των δύο αγοριών.

Θλίψη και αναπάντητα ερωτήματα για τον ξαφνικό θάνατο των 17χρονων Ιρλανδών

Σύμφωνα με πληροφορίες, εκατοντάδες σοκαρισμένοι Ιρλανδοί που βρίσκονται στο νησί της Ίου ετοιμάζονται  να επιστρέψουν στην πατρίδα τους ενώ στο σχολείο των δύο παιδιών, συνεχίζουν και σήμερα να πηγαίνουν λουλούδια συγγενείς, φίλοι και γνωστοί, με το σχολείο να ετοιμάζεται για την κηδεία των δύο παιδιών.

«Οι σκέψεις μας είναι με τους γονείς και τις οικογένειες των δυο αυτών νέων που σήμερα υποφέρουν από την τεράστια απώλεια τους. Θα τους σκεφτόμαστε και τους δύο για πάντα. Εκφράζουμε την αμέριστη υποστήριξη μας στις οικογένειες, και σε όλους από τον κύκλο των νεαρών και τους συμμαθητές τους», δήλωσε ο Pat Kitterick, πρόεδρος κολλεγίου Saint Michael’s.

Ο θάνατος των δύο νεαρών Ιρλανδών, ήρθε λίγες μέρες μετά το θάνατο Ιρλανδού τουρίστα στον Λαγανά Ζάκυνθου που βρέθηκε νεκρός μέσα σε πισίνα και σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα από τις Αρχές για πιθανή κατανάλωση νοθευμένων ποτών.


Πηγή