Σε κόκκινο συναγερμό η Πυροσβεστική.

Η παρατεταμένη ζέστη και οι άνεμοι που έχουν ενισχυθεί έχουν εκτοξεύσει τον κίνδυνο εκδήλωσης πυρκαγιάς.

Χθες, Σάββατο, ξέσπασαν 39 δασικές πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, που ευτυχώς αντιμετωπίστηκαν άμεσα.

Δυσκολότερη η δασική πυρκαγιά στον Πρόδρομο Βοιωτίας σε 2 μέτωπα, το ένα προς την παραλία Σαράντη και το δεύτερο κοντά στον οικισμό.

58 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 19 οχήματα έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες. Μέχρι να πέσει το φως του ήλιου στοχευμένες ρίψεις πραγματοποιούσαν 5 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη που κατάφεραν να απομακρύνουν τις πύρινες γλώσσες από τα σπίτια.

Στις 9 το βράδυ ήχησε το 112 που ενημέρωνε τους κατοίκους να απομακρυνθούν από την παραλία Σαράντη και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των Αρχών.

Τις δυνάμεις της πυροσβεστικής συνέδραμαν πολλά νέα παιδιά που με λάστιχα και κουβάδες βοήθησαν όλο το βράδυ το έργο της κατάσβεσης με τους ανέμους να φτάνουν σε ριπές τα 6 μποφόρ.

Συνελήφθη ηλικιωμένος για τη φωτιά στην Κεραμωτή Νάξου

Για τη μεγάλη φωτιά στην Κεραμωτή Νάξου που έκανε στάχτη περισσότερα από 10.000 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης συνελήφθη ως υπαίτιος πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια ένας 85χρονος που έκανε χορτοκοπτικές εργασίες στην περιοχή.

Σε ετοιμότητα

Σε αυξημένη επιφυλακή βρίσκονται 4.000 εθελοντές του πυροσβεστικού σώματος.

Η κάμερα του MEGA βρέθηκε στο Πυροφυλάκιο του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, στους άγρυπνους φρουρούς του Υμηττού.

Θερμικές κάμερες ανίχνευσης πυρκαγιάς έχουν στηθεί στο βουνό ενώ οι εθελοντές πυροσβέστες είναι εξοπλισμένοι με ασυρμάτους.

Το δυναμικό και τα εναέρια μέσα

Η χώρα μας, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας, δείχνει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη σε σχέση με άλλες χρονιές: 14.040 πυροσβέστες με στόλο 3.654 οχημάτων και 89 εναέριων μέσων σε επιφυλακή, ενώ θα συνδράμουν και 205 ξένοι πυροσβέστες από Ρουμανία, Γερμανία, Γαλλία, Βουλγαρία, Μάλτα και Σλοβακία.


Πηγή