Πληθαίνουν τα περιστατικά πνιγμού στη χώρα μας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ο κ. Αλεξίου μίλησε γι΄αυτά τα φαινόμενα στο MEGA.

«Από την έναρξη του καλοκαιριού, η αρμόδια διεύθυνση Λιμενικής Αστυνομίας έχει εκδώσει διαταγή προς τις Λιμενικές Αρχές ούτως ώστε να γίνονται εντατικοί έλεγχοι και για τα επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, τα ιδιωτικά σκάφη αλλά και για τους ναυαγοσώστες», είπε αρχικά.

«Η νέα πολιτική ηγεσία και ο νέος υπουργός έδωσε έμφαση στο θέμα των πνιγμών, και γι΄αυτό το ζήτημα έχουν γίνει πάνω από 2.500 έλεγχοι. Δυστυχώς έχουμε αρκετούς θανάτους στη θάλασσα, έχουμε 177 θανάτους Ιούνιο και Ιούλιο και ο χειρότερο είναι ότι είναι άνθρωποι άνω  των 60 ετών», συμπλήρωσε ο κ. Αλεξίου

Και πρόσθεσε: «Γι΄αυτόν τον λόγο αν επιτρέπεται μία σύσταση σε αυτούς τους ανθρώπους να πηγαίνουν μαζί με κάποιον γνωστό φίλο τους ή συγγενή τους και να μην πηγαίνουν μόνοι τους, να μην πηγαίνουν κοντά στις σημαδούρες και να είναι κοντά στον ναυαγοσώστη. Ο ναυαγοσώστης είναι 10-6 στην παραλία».

«Επιπλέον οι άνθρωποι να μην πηγαίνουν φαγωμένοι στη θάλασσα και να μην πηγαίνουν σε ώρες με πολλή ζέστη. Τα ιδιωτικά σκάφη και αναψυχής να μην βγαίνουν βράδυ ή ο καιρός δε το επιτρέπει και να μην υπερβαίνουν το όριο των επιτρεπόμενων ατόμων. Να έχουν μία σοβαρή αντιμέτωπιση στη θάλασσα», κατέληξε ο κ. Αλεξίου.


Πηγή