Για δέκα ημέρες πάλεψε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Γεννηματάς ο 67χρονος μελισσοκόμος.

Είχε υποστεί βαριά εγκαύματα στο σώμα του όταν και επιχείρησε να σώσει τα μελίσσια του από την μεγάλη πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει στις 26 Ιουλίου στην Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας.

Αρχικά διακομίσθηκε στο νοσοκομείο της Λαμίας, όπου και κρίθηκε απαραίτητη η διασωλήνωσή του. Στη συνέχεια λόγω, της κρισιμότητας της κατάστασής του, μεταφέρθηκε στην Αθήνα, όπου παρά τις προσπάθειες των γιατρών δε τα κατάφερε και υπέκυψε στα τραύματά του.

Είναι το έκτο θύμα των φετινών φονικών πυρκαγιών στη χώρα.

Συναγερμός

Η φωτιά στην Κορησσία στη Τζια έκαιγε χαμηλή βλάστηση πολύ κοντά σε οικισμούς… οριοθετήθηκε. Το μέτωπο ήταν ορατό από μακριά

Επιχείρησαν 100 πυροσβέστες μεταξύ τους και 30 Ρουμάνοι με 8 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 22 οχήματα.

Στη Ροδόπη η φωτιά που ξέσπασε σε δύσβατη περιοχή οροθετήθηκε μετά την άμεση επέμβαση 63 πυροσβεστών που έσπευσαν στο σημείο 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 14 οχήματα ενώ συνέδραμαν και από αέρος δύο αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα της πυροσβεστικής.

Βελτιωμένη είναι και η εικόνα στον Όλυμπο η φωτιά πλέον έχει περιοριστεί σε βραχώδη χαράδρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις παραμένουν στο σημείο και επιχειρούν τα πεζοπορία τμήματα αλλά και τα εναέρια μέσα με ρίψεις νερού.

Ενώ ο 88χρονος εμπρηστής που συνελήφθη με ένα μπιτόνι βενζίνης στο χέρι να βάζει φωτιά στον Άγιο Στέφανο κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Διονύσου.

SOS για πυρκαγιές

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός για τη νέα δύσκολη εβδομάδα που διανύουμε.

Με το σκηνικό του καιρού να αλλάζει εκπέμποντας sos για την εκδήλωση πυρκαγιών.

Σήμερα στον χάρτη επικινδυνότητας της πολιτικής προστασίας υψηλό κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς έχουμε στην Αττική, στα Κύθηρα, στη Βοιωτία, στην Αργολίδα, στην Κορινθία και στη Μεσσηνία.

Σε περιοχές της Φωκίδας, της Αχαΐας , της Λακωνίας, τα Χανιά και το Ρέθυμνο.

Με τους ισχυρούς ανέμους όμως που θα πνέουν από αύριο να κάνουν την κατάσταση πιο δύσκολη.


Πηγή