Ένας 22χρονος άνθρωπος έχασε τη ζωή του και οκτώ τραυματίστηκαν από τα επεισόδια που προκάλεσαν οπαδοί της Ντιναμό Ζάγκρεμπ το βράδυ της Δευτέρας έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Ο Παναγιώτης Περπερίδης, προϊστάμενος αθλητικού τμήματος του MEGA, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA σχετικά με τα όσα τραγικά έγιναν τόνισε:

«Είμαστε πάλι συγκλονισμένοι και έκπληκτοι, ως συνήθως συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις. Αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να σταματήσουμε να είμαστε έκπληκτοι και να κάνουμε κάτι. Αυτοί οι άνθρωποι κατέβηκαν από το Ζάγκρεμπ στην Νέα Φιλαδέλφεια ανενόχλητοι. Δεν είναι ότι δεν ήξερε κανένας, γιατί η UEFA εδώ και μέρες στην πιθανότητα να βγει το συγκεκριμένο ζευγάρι, μαζί με το Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ, είχε απαγορεύσει τις μετακινήσεις οπαδών».

Όπως υπογραμμίζει ο δημοσιογράφος, χθες αργά το απόγευμα προς το βράδυ στα social media κυκλοφορούσαν βίντεο από την Εθνική οδό με όλους αυτούς να κατεβαίνουν με τα αυτοκίνητά τους.

Υπάρχει προϊστορία μεταξύ των δύο ομάδων;

Ο Παναγιώτης Περπερίδης διευκρίνισε ότι στο οπαδικό κίνημα υπάρχουν αδελφοποιημένα σωματεία ομάδων και συμπλήρωσε ότι όσο το οπαδικό κίνημα δρα ανεξέλεγκτα εντός κι εκτός τα αποτελέσματα είναι αυτά τα γεγονότα.

Και πρόσθεσε: «Το ότι έφθασαν αυτοί εδώ δείχνει ότι υπήρχε ένα σχέδιο και με κάποιους εσωτερικά που ήξεραν ότι θα κατέβουν. Δεν ξεκινάει κάποιος από το Ζάγκρεμπ να έρθει στην Νέα Φιλαδέλφεια και γνωρίζει πού να πάει να κάνει το ”ντού”».

«Ερωτήματα προκύπτουν πώς είναι δυνατόν η χώρα να είναι ανοχύρωτη απέναντι σε 200 ανθρώπους; Είναι 200 τύποι που κατεβαίνουν από μία ξένη χώρα στην Αθήνα και κάνουν αυτό στην Αθήνα», σημείωσε ο Παναγιώτης Περπερίδης.

Σκέψεις αναβολής του αγώνα ΑΕΚ – Ντιναμό Ζάγκρεμπ

Αξίζει να σημειωθεί ότι προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση αν το παιχνίδι μεταξύ των ομάδων θα διεξαχθεί την προβλεπόμενη ημερομηνία, καθώς το χρονοδιάγραμμα των αγώνων της UEFA είναι αρκετά σφικτό.

«Δεν πάμε να δούμε ποδοσφαιρικό αγώνα, πάμε για φεστιβάλ ξύλου»

Xαρακτηριστικές ήταν οι αναρτήσεις που είχαν γίνει στα social media που προμήνυαν τα όσα τραγικά έγιναν και έγραφαν «δεν πάμε να δούμε ποδοσφαιρικό αγώνα, πάμε για φεστιβάλ ξύλου».


Πηγή