Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του ατόμου που κατάφερε τις θανάσιμες μαχαιριές στον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ.

Συγκεκριμένα οι αρχές θέλουν να εντοπίσουν το μαχαίρι με το οποίο ένας από τους χούλιγκανς δολοφόνησε με απίστευτη αγριότητα τον 29χρονο οπαδό της ΑΕΚ, όπως επίσης και τον ίδιο τον δολοφόνο.

Αναφορικά με το δικαστικό μέρος, από αύριο Παρασκευή μέχρι κι την Κυριακή ανά ομάδες 10-12 ατόμων θα προσάγονται οι 105 κρατούμενοι χούλιγκανς, στους 3 ανακριτές που θα διερευνήσουν την υπόθεση, προκειμένου να απολογηθούν.

Κρίθηκε απαραίτητο λόγω του μεγάλου αριθμού των κατηγορουμένων, να υπάρξουν άλλοι δύο επικουρικοί ανακριτές.

Όσον αφορά στις κατηγορίες, είναι βαρύτατες. Τέσσερα κακουργήματα και 7 πλημμελήματα.  Ανθρωποκτονία, εγκληματική οργάνωση, έκρηξη και χρήση εκρηκτικών υλών είναι τα 4 κακουργήματα, ενώ πλημμέλημα είναι η διατάραξη της ειρήνης, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία και άλλα.

Από την πλευρά της η ΕΛ.ΑΣ έστω και καθυστερημένα, έχει δώσει εντολή στα σύνορα να μην βγαίνει από τη χώρα κανένας Κροάτης. Όταν επιχειρήσει κάποιος να βγει από τη χώρα, τους σταματάνε, γίνεται εξονυχιστικός έλεγχος επίσης, με τα ονόματά τους στέλνουν διαβιβαστικό στη ΓΑΔΑ προκειμένου να ρωτήσουν εάν αυτά τα άτομα απασχολούν. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο συνελήφθησαν άτομα στην Ηγουμενίτσα και στην Κακαβιά.

Υπάρχει εντολή απ΄ τις δικαστικές αρχές να παρθεί λήψη DNA από τους 105 κατηγορούμενους. Εκτιμάται ότι μέσα σε αυτούς είναι ο δολοφόνος του 29χρονου Μιχάλη και θέλουν να συγκρίνουν το DNA που θα λάβουν με εκείνο που έχει βρεθεί στη σορό του 29χρονου.

Η κηδεία του 29χρονου οπαδού της ΑΕΚ θα γίνει αύριο στην Ελευσίνα.

Η αστυνομία έβλεπε τους χούλιγκανς που κατέβηκαν στον Περισσό, ενημέρωσαν και η εντολή που τους δόθηκε ήταν «διακριτική παρακολούθηση». Όταν πια οι χούλιγκανς έφτασαν στο γήπεδο της ΑΕΚ, ξαναενημέρωσαν το κέντρο επιχειρήσεων και η εντολή που τους δόθηκε ήταν να περιμένουν για ενισχύσεις.

Η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί καθώς, εάν η ομάδα είναι 100-200 άτομα, τότε πρέπει να βρεθούν και τα υπόλοιπα άτομα, αλλά και οι Έλληνες συνεργοί που σύμφωνα με τις πληροφορίες, συνεργάστηκαν με τους Κροάτες.

 Ποια είναι η κατάσταση της υγείας των τραυματιών και της μητέρας του 29χρονου δολοφονηθέντα

Μέχρι χθες νοσηλευόταν στον Ερυθρό Σταυρό η μητέρα του 29χρονου Μιχάλη, η οποία όταν κλήθηκε να αναγνωρίσει την σορό του γιου της, κατέρρευσε.

Οι γιατροί την υπέβαλαν στις απαραίτητες εξετάσεις, εμφάνισε άλγος κάτι το οποίο είναι απόλυτα φυσιολογικό δεδομένων των γεγονότων.

Όσον αφορά στους τραυματίες από τα αιματηρά επεισόδια, οι 4 τραυματίες παραμένουν στον Ερυθρό Σταυρό και πρόκειται για έναν 26χρονο, έναν 47χρονο και έναν 48χρονο, όλοι Έλληνες που νοσηλεύονται στην νευρολογική κλινική και δεν κινδυνεύει η ζωή τους. υπάρχει και ένας 37χρονος αλλοδαπός ο οποίος νοσηλεύεται φρουρούμενος.

Ο 37χρονος δήλωσε χθες ότι είχε κοιλιακό άλγος με αποτέλεσμα να υποβληθεί σε νέες εργαστηριακές εξετάσεις και οι γιατροί περιμένουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση της υγείας του.

Κανένας από τους 4 νοσηλευόμενους δεν αντιμετωπίζουν κίνδυνο με την υγεία τους.

Σημειώνεται ότι οι Αρχές ελέγχουν εξονυχιστικά όλους τους Κροάτες που επιχειρούν  να βγουν από τα σύνορα της Ελλάδας, και υπάρχει κόσμος ο οποίος αναζητείται από την αστυνομία, προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν εμπλοκή στον θάνατο του 29χρονυ.

Επισημαίνεται πως έχει βρεθεί και βαρύτατος οπλισμός.

Έχουν βρεθεί όπλα, καδρόνια, μαχαίρια, λοστοί και υδροσωλήνες και όλα αυτά είναι στα εργαστήρια της αστυνομίας προκειμένου να εντοπιστεί DNA και να ελεγχθεί, αλλά και να συγκριθεί με εκείνο που έχει βρεθεί στον 29χρονο.

Τα αυτοκίνητα των Κροατών που εντοπίστηκαν στο Ολυμπιακό Στάδιο, βρίσκονται στην Αμυγδαλέζα και ελέγχονται εξονυχιστικά.


Πηγή