Σε πανηγυρικό κλίμα ο Στέφανος Κασσελάκης φτάνει στην Κουμουνδούρου, ως νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκλεγμένος με διαφορά 13 μονάδων και 56% έναντι 44% που έλαβε η Έφη Αχτσιόγλου σε σύνολο 150.000 ψηφοφόρων.

Ο κ. Κασσελάκης έφτασε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ με τη μηχανή και ανέβηκε στην εξέδρα περνώντας μέσα από το συγκεντρωμένο πλήθος και τους δημοσιογράφους.

«Θα τα αλλάξουμε μαζί, είναι ο μόνος τρόπος», είπε στο πλήθος που τον περίμενε.

Το ευχαριστώ σε Παππά & Τάιλερ

Αφού ευχαρίστησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όσους συμμετείχαν στις εκλογές, τους συνεργάτες του και έστειλε μήνυμα στους πληγέντες στη Θεσσαλία, ευχαρίστησε και κάλεσε στο βήμα τον Νίκο Παππά.

Το επόμενο ευχαριστώ του Στέφανου Κασσελάκη ήταν στον σύντροφό του, Τάιλερ.

«Σε ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου», είπε απευθυνόμενος στον σύντροφό του, Τάιλερ ΜακΜπεΘ.

Ο κ. Κασσελάκης δήλωσε πως επικοινώνησε με την Έφη Αχτσιόγλου, την οποία συνεχάρη,

«Της είπα ότι την εκτιμώ και προσβλέπω πραγματικά στην επόμενη μέρα, στη συνεργασία της, για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη δημοκρατική παράταξη που θα αλλάξει τον τόπο».

«Δεν είμαι φαινόμενο, είμαι η φωνή μιας κοινωνίας που σέβομαι», τόνισε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Δεν πρόκειται να σας προδώσω ποτέ»

Κλείνοντας την πρώτου ομιλία ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε μήνυμα ενότητας.

«Στους πολέμους, ο πρώτος είναι πρώτος και δεύτερος δεν είναι τίποτα. Αλλά στους συντρόφους, ο πρώτος είναι πρώτος και ο δεύτερος είναι πρώτος».

Η Έφη Αχτσιόγλου είχε φτάσει λίγο νωρίτερα και, εν μέσω συνθημάτων, ύψωσε ψηλά την αριστερή της γροθιά φανερά συγκινημένη

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι παρών για τις μάχες που έρχονται» τόνισε η κα Αχτσιόγλου και ευχήθηκε καλή δύναμη στον Στέφανο Κασσελάκη.

«Από αύριο ξεκινάει ένας μεγάλος αγώνας. Να ασκήσουμε δομική, μαχητική αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση της ΝΔ και να δώσουμε προοπτική και ελπίδα στους ανθρώπους αυτού του τόπου».

Ευχαρίστησε τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και στελέχη που στάθηκαν στο πλευρό της.

«Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά τον Αλέξη Χαρίτση και τον Νάσο Ηλιόπουλο. Η διαρκής τους παρουσία δίπλα μου ήταν ένδειξη ότι αυτή η μάχη είχε αξία».

Το τελευταία της ευχαριστώ ήταν στον μικρό της γιο.

«Θέλω να ευχαριστήσω τον μικρούλη μου γιο, που παρότι δεν καταλαβαίνει τίποτα από όλα αυτά, έδειξε τεράστια υπομονή απέναντι στη μητέρα του και να του υποσχεθώ ότι αύριο το πράγματα θα είναι λίγο καλύτερα για εμάς».

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε τις πρώτες ώρες της νίκης του στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ όπου βρίσκονταν ο Σωκράτης Φάμελλος, η Όλγα Γεροβασίλη και άλλοι βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

Ο Αλέξης Τσίπρας τηλεφώνησε και συνεχαρη και τους δύο υποψηφίους, ενώ νωρίτερα από το εκλογικό κέντρο Καισαριανής έστειλε μηνυμα ενότητας και αγώνων του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία.

Το βλέμμα είναι πλέον στραμμένο στην επόμενη μέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.


Πηγή