Με την κοινή παραδοχή ότι η Ελλάδα έχει διανύσει μακρύ δρόμο την τελευταία τετραετία ολοκληρώθηκε το 25ο Ετήσιο Φόρουμ Capital Link Invest in Greece στη Νέα Υόρκη.

Το συνέδριο που αισίως έκλεισε ένα τέταρτο του αιώνα, αναφέρθηκε σε μια χώρα που καμία σχέση δεν έχει πια με αυτό που ήταν λίγα χρόνια νωρίτερα καθώς είναι πλέον «ορατή» στις ξένες αγορές και τους διεθνείς επενδυτές

«Το μήνυμα μας, το μήνυμα που στέλνει η Ελλάδα θα περάσει περισσότερο, θα έρθουν και άλλες επενδύσεις στη χώρα μας, και αυτό είναι θετικό νέο, πρωτίστως για τους εργαζόμενους και τους άνεργους στην Ελλάδα που θα βρουν νέες και καλύτερες δουλειές», υπογράμμισε ο υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης.

Ο κύριος Πάιατ, πρώην πρέσβης των Ηνωμένων πολιτειών στην Ελλάδα και νυν υφυπουργός Εξωτερικών για θέματα ενέργειας αναφέρθηκε στο θετικό αποτύπωμα της επίσκεψης Ερντογάν στην Αθήνα.

«Είμαι φυσικά πολύ χαρούμενος για το θετικό αποτύπωμα της επίσκεψης του προέδρου Ερντογάν στην επίσκεψη του στην Αθήνα και τα θετικά μηνύματα που δημιουργούν αυτοπεποίθηση αλλά και οικονομικές ευκαιρίες, πιστεύω είναι πολύ σημαντικό επίσης να θυμόμαστε ότι υπάρχει ήδη μεγάλη συνεργασία που συνεχίζεται κάθε μέρα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσω της συνδρομής του νότιου διαδρόμου φυσικού αερίου», υπογράμμισε ο Τζέφρι Πάιατ.

Τα πάνελ του συνεδρίου ήταν πολυάριθμα και πολυθεματικά, αλλά με κοινό παρανομαστή την ανάγκη για επιτάχυνση των επενδύσεων στην Ελλάδα, ώστε να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη.

«Η ελληνική οικονομία αναπτύσσεται, αναβαθμίζεται και ισχυροποιείται, αυτό είναι το αποτέλεσμα σκληρής δουλείας πολιτών και πολιτείας, αλλά και της εφαρμογής τα τελευταία χρόνια μιας συνετούς δημοσιονομικής πολιτικής, άλλα και μιας υλοποίησης σημαντικών αλλαγών», δήλωσε ο Χρήστος Σταϊκούρας.

Η φετινή συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, καθώς τις εργασίες του παρακολούθησαν πάνω από 1.000 άτομα, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από την Αμερική.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν η Alter Ego Media.


Πηγή