Επτά σχεδόν μήνες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, που δίκασε την υπόθεση της στυγερής δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού και το σοβαρό τραυματισμό των δύο φίλων του, έριξε αυλαία.

Η ετυμηγορία για τους 12 καταδικασθέντες καταπέλτης: Ισόβια κάθειρξη και πολυετείς ποινές πρόσκαιρης κάθειρξης σε επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ που κρίθηκαν ένοχοι για την ανθρωποκτονία του Άλκη. Πολυετείς ποινές επιβλήθηκαν και σε πέντε καταδικασθέντες ως συνεργούς στη δολοφονία.

Η απόφαση του δικαστηρίου έγινε δεκτή με χειροκροτήματα με τους γονείς του 19χρονου Άλκη να αποχωρούν δικαιωμένοι από τη δικαστική αίθουσα.

Η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών ήταν σύμφωνη με την πρόταση της εισαγγελέως της έδρας. Προηγήθηκε η ομόφωνη απόρριψη από το δικαστήριο των ελαφρυντικών που αιτήθηκαν οι καταδικασθέντες.

Η πρωτόδικη απόφαση για την υπόθεση ήρθε 17 μήνες μετά τη δολοφονία.

Ο Άλκης δολοφονήθηκε το βράδυ της 1ης Φεβρουαρίου του 2022 στη περιοχή Χαριλάου κατά τη διάρκεια βίαιης επίθεσης σε βάρος του ίδιου και των δύο φίλων του, από οργανωμένη επίθεση των οπαδών του ΠΑΟΚ.


Πηγή