Το συμβάν

Οι τουρίστες – επιβάτες του διώροφου λεωφορείου θαύμαζαν τα παραδοσιακά διατηρητέα κτίρια του Αθηναϊκού κέντρου. Κι ενώ πλησίαζαν στην Ομόνοια, η ξενάγησή τους σταμάτησε βίαια όταν το καλώδιο ενός τρόλεϊ ξέφυγε και καρφώθηκε στην οροφή του τουριστικού λεωφορείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν το τρόλεϊ πήρε την στροφή στην Πανεπιστημίου, τότε έφυγε η κεραία που ήταν καρφωμένη στα καλώδια και έπεσε πάνω σε διερχόμενο τουριστικό λεωφορείο.

«Το τρόλεϊ έκανε απαγκίστρωση εκείνη την ώρα. Κι όπως έγινε η απαγκίστρωση, κατεβήκανε οι κεραίες. Εκείνη την ώρα ερχόταν το λεωφορείο από τη δεξιά πλευρά, με αποτέλεσμα όταν έπεσε η κεραία, την βρήκε και πέρασε μέσα από το τζάμι. Ευτυχώς δεν χτύπησαν, γιατί υπήρχαν άτομα μπροστά. Τέσσερις και δύο παιδάκια», περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας.

Και οι 6 τουρίστες τραυματίστηκαν ελαφρά, χωρίς να χρειαστεί να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Λεωφορείο «καρφώθηκε» σε κολόνα

Στις 08.00 το πρωί, άλλο ένα τροχαίο με λεωφορείο σημειώθηκε στη λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Άνω Λιόσια, όταν το όχημα γεμάτο επιβάτες προσέκρουσε σε κολόνα.

Ο οδηγός του λεωφορείου, όπως δήλωσε στο MEGA, προκειμένου να αποφύγει τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ανέβηκε πάνω στο πεζοδρόμιο, με αποτέλεσμα να καρφωθεί πάνω στην κολόνα ηλεκτροφωτισμού.

«Ερχόμουν προς τα πάνω, είχα αμάξια από την αριστερή πλευρά, για να αποφύγω την κυκλοφορία από εκεί, καβάλησε η ρόδα μου στη δεξιά μεριά το πεζοδρόμιο. Προσπάθησα να πατήσω φρένο. Πήγαινα με 30 – 35, παραπάνω δεν πήγαινα, και χτύπησε πάνω στην κολόνα».

Από το ατύχημα τραυματίστηκαν ελαφρά έξι επιβάτες, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο Θριάσιο νοσοκομείο.

«Χτύπησα το κεφάλι μου στο χερουλάκι. Κάποιοι χτύπησαν, οι περισσότεροι μετά έφυγαν, δεν ξέρω τι ακριβώς έγινε, αλλά είδα τραυματίες. Με πήγαν στο Θριάσιο, γιατί δεν μπορούσα να περπατήσω, ζαλιζόμουν, πόναγα κιόλας στο κεφάλι μου».

Από την σφοδρή σύγκρουση το μπροστινό μέρος του λεωφορείου διαλύθηκε και οι άνθρωποι από την οδική βοήθεια που έφτασαν στο σημείο κατέβαλλαν μεγάλη προσπάθεια για να ξεκολλήσουν την κολόνα από το κάτω μέρος του λεωφορείου.


Πηγή