Ο Χιου Έντουαρντς, ο επί 20 χρόνια παρουσιαστής του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του BBC, είναι αυτός που φέρεται ότι ζητούσε επί πληρωμή άσεμνες φωτογραφίες από ένα ανήλικο παιδί.

Ο Έντουαρντς εργάζεται στο BBC για περισσότερα από 40 χρόνια και την αποκάλυψη έκανε η σύζυγος του, Βίκι Φλιντ.

«Υπό το φως των πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με τον “παρουσιαστή του BBC” κάνω αυτή τη δήλωση εκ μέρους του συζύγου μου, Χιου Έντουαρντς, έπειτα από πέντε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες για την οικογένειά μας. Το κάνω αυτό κυρίως από ανησυχία για την ψυχική του υγεία και για να προστατεύσω τα παιδιά μας. Ο Χιου πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας», έγραψε η σύζυγός του, Βίκι Φλιντ.

Την περασμένη Παρασκευή η σκανδαλοθηρική εφημερίδα «Sun» αποκάλυψε πως μία γυναίκα κατηγορεί έναν παρουσιαστή του BBC ότι πλήρωσε περισσότερες από 35.000 λίρες στο 17χρονο παιδί της με αντάλλαγμα φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Ο 61χρονος Χιου Έντουαρντς θεωρείται εξπέρ στο ρεπορτάζ του παλατιού και είναι αυτός που ανακοίνωσε πρώτος τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το σκάνδαλο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον βρετανικό Τύπο που με πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ δημοσιοποίησε όλες τις λεπτομέρειες που είχαν γίνει γνωστές.

Το φύλο του 17χρονου παιδιού που φέρεται ότι δέχθηκε την παρενόχληση από τον Έντουαρντς, δεν έχει γίνει γνωστό.

Ο διάσημος δημοσιογράφος αμείβεται από το BBC με πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ τον χρόνο. Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγό του και έχουν πέντε παιδιά.

Πάντως, η Μητροπολιτική Αστυνομία αναφέρει πως δεν υπάρχει κάτι που να στοιχειοθετεί την άσκηση ποινικής δίωξης.


Πηγή