Αποκαλύφθηκε το όνομα του παρουσιαστή του BBC που φέρεται ότι ζητούσε επί πληρωμή άσεμνες φωτογραφίες από ανήλικο παιδί. Πρόκειται για τον Χιου Έντουαρντς, τον παρουσιαστή του κεντρικού δελτίου ειδήσεων στις δέκα το βράδυ για 20 χρόνια.

Ο Έντουαρντς που ήδη έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, εργάζεται στο BBC για περισσότερα από 40 χρόνια.

Την αποκάλυψη έκανε η σύζυγος του Έντουαρντς, Βίκι Φλιντ, η οποία τόνισε πως ο Χιου πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας» και πως τώρα νοσηλεύεται σε νοσοκομείο.

«Υπό το φως των πρόσφατων δημοσιευμάτων σχετικά με τον “παρουσιαστή του BBC” κάνω αυτή τη δήλωση εκ μέρους του συζύγου μου Χιου Έντουαρντς, έπειτα από πέντε εξαιρετικά δύσκολες ημέρες για την οικογένειά μας. Το κάνω αυτό κυρίως από ανησυχία για την ψυχική του υγεία και για να προστατεύσω τα παιδιά μας. Ο Χιου πάσχει από σοβαρά προβλήματα ψυχικής υγείας», ανέφερε η σύζυγός του.

Την περασμένη Παρασκευή η σκανδαλοθηρική εφημερίδα Sun αποκάλυψε πως μία γυναίκα κατηγορεί έναν παρουσιαστή του BBC ότι πλήρωσε περισσότερες από 35.000 λίρες στο 17χρονο παιδί της με αντάλλαγμα φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου.

Ο 61χρονος Χιου Έντουαρντς είναι ένα από τα πλέον αναγνωρίσιμα πρόσωπα της τηλεόρασης και είναι αυτός που συγκίνησε τη Βρετανία όταν ανακοίνωσε τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ.

Το σκάνδαλο προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση στον βρετανικό Τύπο που με πρωτοσέλιδα ρεπορτάζ δημοσιοποίησε όλες τις λεπτομέρειες που είχαν γίνει γνωστές.

Το φύλο του 17χρονου παιδιού που φέρεται ότι δέχθηκε την παρενόχληση από τον Έντουαρντς, δεν έχει γίνει γνωστό.

Τα σχόλια στα μέσα ενημέρωσης της Βρετανίας δίνουν και παίρνουν και πολλοί εξομοιώνουν την υπόθεση με αυτήν του παρουσιαστή του ITV Φίλιπ Σκόφιλντ που παραδέχθηκε πως είχε σχέση με 15χρονο εργαζόμενο στο τηλεοπτικό δίκτυο.

Ο διάσημος δημοσιογράφος είναι ένας από τους πιο υψηλά αμειβόμενους παρουσιαστές του BBC με αποδοχές που κυμαίνονται από 507 έως 513 χιλιάδες ευρώ μόνο για το 2022.
Ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγό του και έχουν πέντε παιδιά.

Πάντως, η Μητροπολιτική Αστυνομία αναφέρει πως δεν υπάρχει κάτι που να στοιχειοθετεί την άσκηση ποινικής δίωξης.


Πηγή