Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι αιτήσεις για το νέο πρόγραμμα θα ανοίξουν έως τη Δευτέρα 03/06, με τη διάρκεια του προγράμματος να είναι από 1/7/2024 έως 31/7/2025.

«Έχουμε τριπλασιάσει τους δικαιούχους»

«Δευτέρα ανοίγουν οι πλατφόρμες για 300.000 συμπολίτες μας οι οποίοι μπορούν να κάνουν δωρεάν ή με πολύ χαμηλό κόστος διακοπές σε όλη την Ελλάδα, καλύπτοντας το κράτος και τα ακτοπλοϊκά τους εισιτήρια για 6 ημέρες από 5 που ήταν πέρυσι, σε ξενοδοχεία μέχρι και 5 αστέρων», λέει, μιλώντας στο MEGA, η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου.

«Ανοίγουμε ένα πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού με εισοδηματικά κριτήρια που ξεπερνούν και τα 30.000 ευρώ για τις οικογένειες, καλύπτουμε 6 ημέρες σε περιοχές οι οποίες δεν έχουν πληγεί αλλά έχει και μια κοινωνική διάσταση, οι μέρες αυτές γίνονται τελείως δωρεάν και 12 σε κομμάτια της Ελλάδας που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές».

Όπως λέει η ίδια:

«Οι δικαιούχοι είναι με μοριοδότηση, είναι τα εισοδηματικά κριτήρια που ελέγχουμε, αλλά μοριοδοτούνται ειδικά και κάποιες ομάδες. Έχουμε τριπλασιάσει τους δικαιούχους. Πλέον καλύπτει και οικογένειες μέσου εισοδήματος. Φέτος το πρόγραμμα ξεκινά από 1η Ιουλίου και είναι για έναν χρόνο».

«Πολλά συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό»

Η υπουργός Εργασίας αναφέρθηκε και στη νίκη του Ολυμπιακού και την κατάκτηση του τίτλου του Conference League.

«Πολλά συγχαρητήρια, για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού, σε όλη την ομάδα, τα παιδιά, τον πρόεδρο, ήταν μια προσπάθεια και μια νίκη που μας έκανε όλους τρομερά υπερήφανους».

Η κα Μιχαηλίδου μίλησε και για τον Γιάννη Παπαστεφανάκη, ο οποίος, προσκεκλημένος του Βαγγέλη Μαρινάκη, σήκωσε το ευρωπαϊκό κύπελλο μαζί με τους παίκτες του Ολυμπιακού πανηγυρίζοντας την ιστορική νίκη.

«Είδα και τον Γιάννη έξω από το γήπεδο, χωρίς να ξέρω την ιστορία του, και αυτό που σκέφτηκα είναι ότι πλέον έχουμε προσβάσιμους δημόσιους χώρους, γήπεδα. Βλέπουμε συμπολίτες μας με αναπηρία, με αμαξίδια, μέσα στα γήπεδα, και πρέπει να θυμίζει σε όλους μας το πού παρκάρουμε, το πώς φερόμαστε, το πώς σεβόμαστε τον συμπολίτη μας ο οποίος μπορεί μέχρι πρότινος να ήταν αόρατος ακριβώς επειδή όλοι μαζί, και η Πολιτεία με την ευθύνη της, δεν του έδινε την προσβασιμότητα που χρειαζόταν».


Πηγή