Η έφοδος μεταμφιεσμένων ένοπλων ισραηλινών σε νοσοκομείο της Τζενίν επεκτείνει το μέτωπο του πολέμου από τη Γάζα, και στη Δυτική Όχθη. Ο ισραηλινός στρατός θεωρεί πως και εκεί η οργάνωση κρύβεται μέσα στους αμάχους.

«Δε θέλουμε (οι Ισραηλινοί) να κάνουν επιχειρήσεις σε νοσοκομεία. Αλλά σύμφωνα με τους διεθνείς ανθρωπιστικούς νόμους, τα νοσοκομεία χάνουν κάποιες από τις προστασίες τους όταν χρησιμοποιούνται από τρομοκράτες για να κάνουν τρομοκρατικές επιθέσεις και όχι ως νοσοκομεία», απάντησε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάθιου Μίλερ.

Κι όλα αυτά την ώρα διεξάγονται έρευνες για τον ρόλο που είχαν μέλη της υπηρεσίας του ΟΗΕ στη Γάζα στο αιματοκύλισμα της Χαμάς της 7ης Οκτωβρίου.

«Υπάλληλοι του ΟΗΕ ήταν ανάμεσα στους δράστες της σφαγής της 7ης Οκτωβρίου. Οι υπάλληλοι του ΟΗΕ και οι μισθοί τους που πληρώνονται από τους φορολογούμενους, σχετίστηκαν με βάρβαρες, προμελετημένες φρικαλεότητες και απαγωγές», τόνισε ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης.

«Η απάντηση των ΗΠΑ»

Την ίδια στιγμή, ο Τζο Μπάιντεν δηλώνει πως έχει αποφασίσει ότι θα απαντήσουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στην επίθεση σε στρατιωτική βάση στην Ιορδανία που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις Αμερικανοί στρατιώτες.

«Τους θεωρώ υπεύθυνους με την έννοια πως προμηθεύουν όπλα σε αυτούς που το έκαναν».

Το αμερικανικό Πεντάγωνο λέει πως έχουν γίνει άλλες τρεις επιθέσεις από τις 28 Ιανουαρίου εναντίον αμερικανικών στρατευμάτων σε όλη την περιοχή.


Πηγή