Ολοκληρώθηκε το τετραήμερο παραδοσιακό πανηγύρι του Άη-Συμιού, άρρηκτα συνδεδεμένο με την ηρωική Έξοδο του Μεσολογγίου, με την τέλεση επιμνημόσυνης δέησης και κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Πεσόντων στη Μάχη της Κλείσοβας, στο ιστορικό νησάκι, προχθες Τρίτη, 25 Ιουνίου2026.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το φημισμένο πανηγύρι ένωσε υπό τους ήχους του ζουρνά και του νταουλιού των «ζυγιών» ντόπιους και επισκέπτες με τις παρέες των αρματωμένων και των καβαλαραίων, που διασκέδασαν όλοι μαζί στους δρόμους της πόλης και στο ιστορικό μοναστήρι, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν οι επιδείξεις δεξιοτεχνίας των ιππέων με τα πανέμορφα άλογά τους.

Ο Δήμος Ιερής Πόλης Μεσολογγίου επιθυμεί να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους Άη-Συμιώτες πανηγυριστές και τους εθελοντές που όχι μόνο κρατούν ζωντανό αυτό το έθιμο του τόπου μας, αλλά έχουν προσδώσει στα δρώμενα έναν τόσο ξέχωρο χαρακτήρα που καθιστούν το Πανηγύρι του Άη-Συμιού γνωστό και αγαπητό σε όλη την Ελλάδα.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ απευθύνουμε επίσης σε όλες και όλους όσους έδωσαν το παρών στις εορταστικές εκδηλώσεις του τετραημέρου, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο τον Δήμο μας και την θυσία των προγόνων μας Εξοδιτών.

Πάλε καλές αντάμωσες!

Ακολουθήστε μας στο GoogleNews και δείτε πρώτοι όλες τις ειδήσεις!

Για άρθρα που αναδημοσιεύονται και αναγράφεται η πηγή τους δεν φέρουμε καμμία ευθύνη, καθώς απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των συντακτών τους και δεν δεσμεύουν καθ’ οιονδήποτε τρόπο την ιστοσελίδα.


agrinio24.gr