Η ενεργοποίηση του panic button που είχε εγκαταστήσει γυναίκα στο κινητό της τηλέφωνο, οδήγησε στη σύλληψη του συζύγου της, όταν τον αντιλήφθηκε να μπαίνει στο σπίτι όπου ζει με τα ανήλικα παιδιά τους.

Ο άντρας καταδικάστηκε από το Αυτόφωρο σε εξάμηνη φυλάκιση για ενδοοικογενειακή απειλή, με την ποινή του να αναστέλλεται υπό τον όρο να μην προσεγγίσει την παθούσα.

Το περιστατικό που τον οδήγησε στο ακροατήριο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Θεσσαλονίκης συνέβη πριν από λίγες μέρες, ενώ είχε προηγηθεί άλλο ένα επεισόδιο τον προηγούμενο μήνα, όταν το ζευγάρι συναντήθηκε για να συζητήσει τις διαδικασίες έναρξης του διαζυγίου.

Όταν δε, ο άνδρας απείλησε την γυναίκα ότι θα την σκοτώσει – δηλώνοντας χαρακτηριστικά «θα σε σκοτώσω, εγώ είμαι τρελός και δεν έχω πρόβλημα να μπω φυλακή, θα μου το πληρώσεις ακριβά», η γυναίκα φοβήθηκε για την ζωή της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τότε είχε αποφασίσει να απευθυνθεί στην Αστυνομία, εγκαθιστώντας στο κινητό της τηλέφωνο την εφαρμογή panic button, ενώ ο άντρας είχε συλληφθεί και αφέθηκε ελεύθερος υπό τον όρο να μην την προσεγγίζει, τον οποίο φαίνεται ότι παραβίασε λίγες μέρες αργότερα.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του χαρακτήρισε ψέματα όσα καταγγέλλει η γυναίκα και τόνισε πως το μόνο που επιθυμεί είναι να έχει επικοινωνία με τα παιδιά του και να πάρει διαζύγιο.


Πηγή