Στη συνέχεια, φωνάζοντας Allahu Akbar, «ο Αλλάχ είναι μεγάλος», επιτέθηκε με ένα σφυρί και σε ακόμα δύο περαστικούς, έναν Γάλλο περίπου 60 ετών και έναν Βρετανό τουρίστα.

Ο δράστης επιτέθηκε και στους αστυνομικούς που προσπάθησαν να τον συλλάβουν, οι οποίοι χρησιμοποίησαν τέιζερ δύο φορές για να τον ακινητοποιήσουν. Ο δράστης της επίθεσης ήταν γνωστός στις Αρχές. Είχε καταδικαστεί το 2016 γιατί σκόπευε να κάνει μια τρομοκρατική ενέργεια σε συνοικία του Παρισιού.

«Αυτό που ξέρουμε για τον δράστη είναι πως είναι Γάλλος. Γεννήθηκε στην Γαλλία το 1997. Στο Νουιλί Σουρ Σεν. Είναι γνωστός στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Είχε καταδικαστεί σε τέσσερα χρόνια φυλάκιση για ένα άλλο έγκλημα», ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ζεράλντ Νταρμαμέν.

Οργισμένος

Σύμφωνα με τον Ζεράλντ Νταρμανέν, ο δράστης είπε στους αστυνομικούς πως ήταν οργισμένος επειδή «τόσοι πολλοί μουσουλμάνοι πεθαίνουν στο Αφγανιστάν και στην Παλαιστίνη».

«Ήταν γνωστός στις αρχές για το ισλαμικό του παρελθόν αλλά και τα ψυχολογικά του προβλήματα. Είχε περάσει ψυχιατρική παρακολούθηση κατά την κράτηση του αλλά και μετά την αποφυλάκιση του», ανέφερε το δίκτυο BFTMV.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 26χρονος είχε επαφές με τον ισλαμιστή εξτρεμιστή, Abdoullakh Anzorov, ο οποίος αποκεφάλισε τον Γάλλο καθηγητή Samuel Paty το 2020, επειδή έδειξε σκίτσα του Μωάμεθ στην τάξη του.

Σε λιγότερο από οκτώ μήνες το Παρίσι φιλοξενήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες και το περιστατικό αυτό προκαλεί ανησυχία στον κόσμο και νευρικότητα στις Αρχές.


Πηγή