Χάος επικράτησε το πρωί της Παρασκευής (31/5) στην πόλη Μάνχαϊμ της Γερμανίας, όταν ένας άνδρας επιτέθηκε με μαχαίρι σε ακροδεξιό πολιτικό, κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης.

Η επίθεση, που καταγράφηκε μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια, μιας μικρής συνάθροισης της πολιτικής ομάδας BPE, η οποία έχει επιδείξει αντι-ισλαμιστικές απόψεις. Ένα από τα θύματα φέρεται να είναι και ο 59χρονος επικριτής του Ισλάμ, Μίχαελ Στέρζενμπεργκερ.

Όσοι βρίσκονταν στο σημείο παρακολούθησαν εμβρόντητοι το αιματηρό περιστατικό, ενώ ορισμένοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον άτυχο άνδρα που δέχθηκε απανωτές επιθέσεις από τον μαχαιροβγάλτη.

Στην αρχή, ο δράστης χτύπησε τον 59χρονο και στη συνέχεια τον έριξε κάτω αιμόφυρτο. Η μανιώδης συμπεριφορά του, όμως, δεν σταμάτησε εκεί, αφού στράφηκε και εναντίον του κόσμου που επιχείρησε να βοηθήσει τον τραυματία.

Ο μαυροφορεμένος άνδρας, δευτερόλεπτα αργότερα, στράφηκε και κατά ενός αστυνομικού, τον οποίο κατάφερε να τραυματίσει στην πλάτη και στον λαιμό.

Μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστη η κατάσταση των τραυματιών.

Ο άνδρας, που αιματοκύλισε τη συγκέντρωση, δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο και έπεσε στο έδαφος. Ακόμα, δεν έχει επιβεβαιωθεί εάν ο τραυματισμός του ήταν θανάσιμος ή όχι.


Πηγή