Στην κάμερα του LIVE NEWS και τον Άγγελο Λαμπίδη, ο κύριος Παναγιώτης περιγράφει τα όσα έζησε μέσα στο νεκροταφείο του Ζαγκλιβερίου ενώ εργαζόταν, όταν ένας περίεργος άνδρας τον πλησίασε και του ζήτησε να τον εξυπηρετήσει.

«Αυτό έγινε την Τρίτη το μεσημέρι, 12:30 η ώρα, αυτός ήταν εκεί στη βρύση, πήγε σε ένα μνήμα, ξαναγυρνούσε. Εγώ ήμουν απέναντι, είχα μία κηδεία. Βγαίνοντας στον δρόμο να πάω για το σπίτι μου λέει ‘καθαρίζεις τα μνήματα; Θα ‘ρθεις να σου δείξω της γιαγιάς μου να το καθαρίσεις;’», είπε το θύμα της ληστείας.

Ο 50χρονος πλησιάζει. Δεν είχε δει ποτέ ξανά τον συγκεκριμένο άνδρα μέσα στο νεκροταφείο. Σε καμία περίπτωση δεν περίμενε το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα.

«Πηγαίνω να μου το δείξει, μου λέει ‘φέρε τα λεφτά αλλιώς σε καθάρισα’. Του λέω ‘δεν έχω λεφτά’, και με πυροβολάει».

Του ζήτησε όσα χρήματα είχε πάνω του, όμως ο 50χρονος δεν είχε μαζί του πορτοφόλι. Χωρίς να του αφήσει κανένα περιθώριο, ο δράστης έβγαλε όπλο και πάτησε την σκανδάλη.

«Κάνω να φύγω, με πυροβολάει, μου την κάνει έτσι, αυτός πηδάει από το ντουβάρι και βγαίνει από τα χωράφια. Θα μπορούσε να με καθαρίσει, να βάλει εδώ πάνω να μου το κολλήσει».

Όσο ο 50χρονος ήταν αιμόφυρτος και φώναζε για βοήθεια, ο δράστης πρόλαβε να πηδήξει τον φράχτη και να εξαφανιστεί.

«Ήταν ξανθός, κοντό μαλλί. 30αρης ήταν. Ούτε αμάξι είχε, ούτε συνεργό. Ήμουν μοναχός, δεν μπορούσα να κάνω τίποτα», είπε ο κος Παναγιώτης.

Ευτυχώς ο τραυματισμός δεν ήταν σοβαρός, το σοκ όμως είναι μεγάλο. Ο κύριος Παναγιώτης κάλεσε την αστυνομία και μέχρι τώρα ο δράστης είναι άφαντος.

«Ούτε τον γνώριζα, ούτε με γνώριζε. Απλώς μου ζήτησε τα λεφτά. Εγώ θέλω να πιαστεί και να πάει μέσα. Αυτό θέλω. Τώρα εδώ πέρα που θα ερχόμαστε στο κοιμητήριο πρέπει να βλέπω αριστερά δεξιά. Φοβάμαι μην είναι πουθενά κρυμμένος και μου ρίξει».

Η έρευνα συνεχίζεται, με το χωριό να παραμένει ανάστατο και τον κύριο Παναγιώτη να αναρρώνει ακόμα μετά από την επίθεση που δέχθηκε.


Πηγή