Η 19χρονη Ερμιόνη, φοιτήτρια της Αρχιτεκτονικής στο ΕΜΠ, παλεύει για την απελευθέρωση του πατέρα της, Φρέντι Μπελέρη.

«Ο πατέρας μου ήξερε σε τι έμπλεκε πάνω κάτω. Ήταν full προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο. Δεν είναι ότι το περίμενε, αλλά όταν συνέβη δεν έπεσε και από τα σύννεφα. Πείσμωσε, είπε θα το πάει μέχρι το τέλος. Αγωνίζεται για κάτι που αξίζει».

«Η Χιμάρα και τα δικαιώματα των Βορειοηπειρωτών είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ κόσμο. Έχω μεγαλώσει στη Χιμάρα, είναι ένα μέρος που αγαπάμε όλοι. Υπάρχει ρατσισμός και διακρίσεις, μπορεί να πάμε σε ένα μαγαζί και να ζητήσουμε νερό και μας ρωτάνε ‘γιατί μιλάτε ελληνικά;’».

Αναφορικά με τη συνέντευξη που παραχώρησε ο Φρέντι Μπελέρης στο Live News και την… ξαφνική διακοπή της σύνδεσης ότι ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλούσε για τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και τα ανθρώπινα δικαιώματα.

«Πολλές φορές που έχουμε μιλήσει δεν είχε κοπεί ποτέ η σύνδεση. Χθες δεν ξέρω γιατί. Ίσως γιατί κόπηκε το ίντερνετ; Έγινε επίτηδες;», αναρωτήθηκε η Ερμιόνη Μπελέρη και αποκάλυψε πως μετά από επικοινωνία που είχε με τον πατέρα της, ο Φρέντι Μπελέρης θέλησε να ευχαριστήσει το Live News και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την υποψηφιότητά του στις Ευρωεκλογές.

«Απ’ όλη αυτή την κατάσταση μας έχει βγει σε καλό και σαν οικογένεια και σαν κοινότητα. Οικογενειακά μας έχει ενδυναμώσει, μας έχει φέρει πιο κοντά. Θέλω να πω ένα ευχαριστώ στη μαμά μου, που έχει καταφέρει να κρατά όλη την οικογένεια σταθερή. Η Χιμάρα έχει πάρει αναγνωρισιμότητα. Έχουμε καταφέρει επιτέλους να ακουστούμε κι εμείς σαν ελληνική μειονότητα στην Αλβανία μετά από πολλά χρόνια», είπε.


Πηγή