Ο παρουσιαστής του CNN επί 4 λεπτά μετρούσε τις 34 καταδικαστικές αποφάσεις κατά του πρώην Προέδρου της χώρας.

Ο Τραμπ αυτή την φορά έβαλε το όνομά του δίπλα στην πιο αρνητική πρωτιά της επιχειρηματικής, πολιτικής και προσωπικής του διαδρομής.

Η πρώτη του αντίδραση αναμενόμενη.

«Ήταν μία στημένη δίκη από έναν δικαστή που είναι διεφθαρμένος».

Ενώ σε σημερινή συνέντευξη Τύπου από τον πύργο Τραμπ στην καρδιά της Νέας Υόρκης, ο Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε:

Ο Τραμπ καταδικάστηκε για 34 ποινικά αδικήματα καθώς οι ένορκοι στη Νέα Υόρκη μετά την ακροαματική διαδικασία πείστηκαν πως το 2016 παραποίησε έγραφα προκειμένου να κρύψει τα 130.000 δολάρια που έδωσε στην πορνοστάρ Στόρμι Ντάνιελς προκειμένου αυτή να μην μιλήσει για την ερωτική τους σχέση την παραμονή των Προεδρικών εκλογών, τις οποίες ο πρώην Πρόεδρος κέρδισε.

Νομικοί από την άλλη άκρη του Ατλαντικού αναφέρουν πως με το γράμμα του νόμου οι δικαστές στις 11 Ιουλίου που θα ανακοινώσουν την ποινή του μπορούν να τον καταδικάσουν για τέσσερα χρόνια φυλακή ανά κατηγορία.

Αναλυτές όμως σημειώνουν πως η φυλάκιση για τον Τραμπ δεν είναι το πιθανότερο σενάριο καθώς μία τέτοια απόφαση θα αποτελούσε εφιάλτη για το σωφρονιστικό σύστημα της χώρας. Μία ποινή με αναστολή και ένα τεράστιο πρόστιμο, φαντάζει λένε οι ίδιες πηγές ως η επικρατέστερη εξέλιξη.

Ο Τζο Μπάιντεν και η Καμάλα Χάρις μέσω εκπροσώπου της προεκλογικής τους εκστρατείας σημείωσαν πως «κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου» ενώ στον αντίποδα οι υποστηρικτές του πρώην Προέδρου, οι φανατικοί των θεωριών συνομωσίας QANON που εισέβαλλαν στις 6 Ιανουαρίου του 2021 στο Καπιτώλιο, απείλησαν με «εμφύλιο πόλεμο» εάν η δικαστική απόφαση στείλει τον Τραμπ στη φυλακή.

Η χθεσινή απόφαση από το δικαστήριο του Μανχάταν στέρησε τον 45ο Πρόεδρος της Αμερικής από 300 εκατομμύρια δολάρια καθώς η μετοχή της εταιρείας μέσων κοινωνικής δικτύωσης που έχει έχασε μέσα σε μία ώρα το 9% της μετοχικής της αξίας.

Αντίθετη τροχιά όμως ακολούθησαν οι δωρεές για την εκστρατεία του. Μέσα σε μόλις 4 ώρες οι ιστοσελίδες για τις δωρεές από τους πολίτες ξεπέρασαν τα 34 εκατομμύρια δολάρια σπάζοντας το ρεκόρ σε δωρεές που είχε σημειωθεί 6 μήνες πριν τις εκλογές του 2016.

Θα μπορεί να είναι υποψήφιος ο Τραμπ; – Με τι ποινή θα έρθει αντιμέτωπος

Όλα τα βλέμματα στρέφονται στην επόμενη ημέρα και στις εκλογές. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA, ένας στους τρεις Αμερικανούς αμφιβάλλουν για την εγκυρότητα της εκλογικής διαδικασίας.

Ωστόσο, ο Ντόναλντ Τραμπ θα είναι και πάλι υποψήφιος ακόμα και εάν καταδικαστεί. Μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος έως και 4 χρόνια κάθειρξη ωστόσο νομικοί κύκλοι αναφέρουν πως υπάρχουν ελαφρυντικά.

Επίσης, αναφέρουν πως δεν προβλέπεται να μπει στη φυλακή και εκτιμούν πως θα του επιβληθεί πρόστιμο ή ακόμη και να κάνει κοινωνική εργασία.


Πηγή