Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, στο πλαίσιο της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης «Ποσειδώνια», στον εμβληματικό χώρο της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στον Πειραιά, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας.

«Σε λίγες μέρες ξεκινούν τα Ποσειδώνια, στα οποία θα παρουσιαστούν οι νέες τεχνολογίες και θα συζητηθούν οι επιλογές εναλλακτικών καυσίμων, ώστε η ναυτιλία να απαλλαγεί από τον άνθρακα, σύμφωνα με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς», είπε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Η ναυτιλία και ειδικότερα η Ναυτιλία των Ελλήνων είναι οι άνθρωποί της. Άνθρωποι που εμπνεύστηκαν και εμπνέονται και άνθρωποι που ενέπνευσαν και εμπνέουν, ώστε να παραμένουμε στην κορυφή, ως Ποντοπόρος, Πρωτοπόρος, η ηγέτιδα ναυτιλία», είπε η Μελίνα Τραυλού, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Παρουσία μελών της Κυβέρνησης, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας, παρουσιάστηκε ειδική έρευνα για τη δυναμική και τον αντίκτυπο της ναυτιλίας στην καθημερινότητα των πολιτών του κόσμου.

«Τι εννοούμε όταν διατεινόμαστε ότι άνω του 80% του εμπορίου διεξάγεται με πλοία; Αν περιβλέψουμε την παρούσα αίθουσα ή το γραφείο μας ή το σπίτι μας, τούτο σημαίνει ότι 8 από τα 10 αντικείμενα δεν θα ήταν εδώ, αν δεν μας τα έφερναν τα πλοία», είπε ο Γιώργος Θεοχαρίδης, καθηγητής Ναυτικού Δικαίου και Ναυτιλιακής Πολιτικής.

Η κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση ανοίγει τις πύλες της, τη Δευτέρα 3 Ιουνίου.


Πηγή