Αιχμηρά βέλη ανταλλάσσουν κυβέρνηση και ΠΑΣΟΚ μετά την προσχώρηση της Εύης Χριστοφιλοπούλου στη ΝΔ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αποκάλυψε ότι το 2022 η κα Χριστοφιλοπούλου τον ενημέρωσε για την πρόταση που της έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να αντικαταστήσει τον πρόεδρο της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Κωνσταντίνο Μενουδάκο.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, είχε ήδη λάβει γνώση για την παρακολούθησή του και την απέτρεψε.

«Αυτό που συνέβη θα έπρεπε να κάνει την κυριά Χριστοφιλοπούλου να είναι πιο φειδωλή στις δηλώσεις της».

«Θεωρώ ότι ανήκω περισσότερο στο κέντρο»

Η Εύη Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε την απόφασή της χρεώνοντας στο ΠΑΣΟΚ μετακίνηση από το Κέντρο προς το ΣΥΡΙΖΑ.

«Πολύ προς ΣΥΡΙΖΑ. Να το πω καθαρά. Εγώ θεωρώ ότι ανήκω περισσότερο στο Κέντρο. Το ΠΑΣΟΚ απομακρύνεται από το Κέντρο».

«Ο κ. Ανδρουλάκης όταν επιτίθεται σε έναν πάλαι ποτέ σύντροφό του και νυν πολιτικό του αντίπαλο το επόμενο που μπορεί να δούμε είναι να επιτίθεται και στους πολίτες που μπορεί να ψηφίζουν κάτι άλλο. Αυτοί έρχονται τις διαχρονικές μας διεκδικήσεις και με την παρουσία τους στέλνουν ένα μήνυμα», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Αίσθηση, πάντως, προκαλεί και η πρωτοβουλία του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, Ανδρέα Λοβέρδου, να ιδρύσει το δικό του κόμμα στο Κέντρο ενόψει των ευρωεκλογών.

«Έχουν ρόλους που ο κόσμος τους αντελήφθη: 42%, 12 και 7 ο αρχηγός σου για πρωθυπουργός. Τους κατάλαβε δηλαδή ο κόσμος με αυτό τον τρόπο. Αν θέλει να διαμαρτυρηθεί στη ΝΔ, αν θέλει να της στείλει ένα μήνυμα δεν έχει τρόπο να το κάνει. Αυτό το κενό θέλω να καλύψω».

«Ό,τι και να κάνουν οι πολιτικοί δορυφόροι του κυρίου Μητσοτάκη δεν θα αποτρέψουν το ΠΑΣΟΚ να είναι αξιωματική αντιπολίτευση στις ευρωπαϊκές εκλογές», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Κόβει κάθε πιθανότητα συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Ανδρουλάκης

Ο κ. Ανδρουλάκης δήλωσε ότι στη βάση της κοινωνικής ατζέντας παραμένει ανοικτός σε διάλογο ακόμη και με τη Νέα Αριστερά.

«Δεν μας αφήνει αδιάφορους η συζήτηση για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς, η οποία πρέπει να γίνει με προγραμματικούς όρους ενώπιον της κοινωνία», είπε ο πρόεδρος Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

Εν μέσω σεναρίων και παρασκηνιακών διεργασιών για την ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς ο κ. Ανδρουλάκης απέκλεισε κάθε πιθανότητα συνεργασίας με το ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «εκτός πραγματικότητας» τους πρωταγωνιστές του παρελθόντος που απεργάζονται σενάρια συγκόλλησης των κομμάτων, όπως είπε.


Πηγή