Το 2017 παρουσιάστηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Εγώ, ο άλλος άνθρωπος». Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, Λουκάς Αγέλαστος και Σπυριδούλα Γκούσκου, ακολούθησαν τη δράση της κοινωνικής κουζίνας και τον εμπνευστή της για 4 ολόκληρα χρόνια.

Η ταινία αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του Κώστα Πολυχρονοπούλου και δείχνει σπάνια στιγμιότυπα από τη δράση του αλλά και από τον ίδιο.

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ μιλούν στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα».

«Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος ήταν ένας άνθρωπος με πείσμα και εγωισμό, που έβλεπε μόνο το όραμά του», είπε η Σπυριδούλα Γκούσκου.

«Έβαζα φωτιά στο σπίτι μου, γιατί αισθανόμουν ότι δεν είχα την απαραίτητη προσοχή», είχε πει ο ίδιος ο Κώστας Πολυχρονόπουλος στο ντοκιμαντέρ.

«Είδα έναν άνθρωπο με απόλυτο σκοπό», προσθέτει η Σπυριδούλα Γκούσκου.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αλληλεγγύη, χωρίς τον εγωισμό», ακούγεται να λέει ο ίδιος.

«Εγώ αποκόμισα ότι ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε πολύ φτωχικά, δεν είχε ποτέ λεφτά. Δεν είχε ποτέ θέμα με τον τζόγο ή με το αλκοόλ», είπε ο Λουκάς Αγέλαστος.

«Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος δεν έκρυψε ποτέ ότι ζούσε από τον ‘’Άλλο Άνθρωπο’’», είπε η Σπυριδούλα Γκούσκου.

«Εάν δεν θαυμάζεις τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, δεν μπορείς να είσαι δίπλα του, είναι δύσκολος άνθρωπος», ακούγεται στο ντοκιμαντέρ.

«Θα ανοίξουμε το ντοκιμαντέρ ‘Εγώ, ο άλλος άνθρωπος’ στο κοινό», πρόσθεσε ο Λουκάς Αγέλαστος.

«Μου κάνει εντύπωση που ακόμη και τώρα που πλήττεται το όνομά του, υπάρχουν άνθρωποι που τον υποστηρίζουν», λέει η Σπυριδούλα Γκούσκου.


Πηγή