Λαβρόφ: Η σύγκρουση της Ρωσίας με τη Δύση δεν είναι πλέον υβριδική, αλλά «σχεδόν πραγματικός πόλεμος»

  Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ προειδοποίησε σήμερα ότι η σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Δύσης στην Ουκρανία δεν είναι πλέον υβριδική, αλλά «σχεδόν πραγματικός πόλεμος».

  Οπως μεταδίδει η Daily Mail, ο Λαβρόφ ισχυρίστηκε ότι η Μόσχα ήταν πρόθυμη να διαπραγματευθεί με το Κίεβο κατά τους πρώτους μήνες του πολέμου, αλλά οι ΗΠΑ και άλλα δυτικά έθνη συμβούλεψαν τους Ουκρανούς να μην το κάνουν.

  Ο Ρώσος ΥΠΕΞ πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Νότια Αφρική και προέβη στις παραπάνω δηλώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οι νέες δηλώσεις Λαβρόφ έρχονται λίγο μετά την αναφορά του πρωθυπουργού της Πολωνίας ότι η κυβέρνησή του θα ζητήσει από τη Γερμανία άδεια για να στείλει άρματα μάχης Leopard στην Ουκρανία.

  Η κυβέρνηση του Κιέβου θέλει απεγνωσμένα το γερμανικής κατασκευής τανκ Leopard 2, ώστε να διαπεράσει τις ρωσικές γραμμές και να ανακαταλάβει τα εδάφη που έχει χάσει κατά τη διάρκεια του πολέμου.

  Ο Λαβρόφ μίλησε, επίσης, για τις κοινές ναυτικές ασκήσεις μεταξύ Ρωσίας, Κίνας και Νότιας Αφρικής, που έχουν προγραμματιστεί για τον Φεβρουάριο. Όπως είπε, η Μόσχα δεν επιθυμεί «σκάνδαλα». Ο Λαβρόφ είπε ότι η Ρωσία παρείχε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες σχετικά με τα σχέδια για τις στρατιωτικές ασκήσεις, απαντώντας στην κριτική που της ασκήθηκε.

  Πηγή:iefimerida.gr