Μοιάζει σαν να έπεσε βόμβα, σαν να έχει γίνει μια ισχυρή έκρηξη που ισοπέδωσε τα πάντα. Κι όμως, το διαλυμένο κατάστημα εστίασης στον παράδρομο της Συγγρού, δίπλα στο Πάντειο, είναι έργο ενός μεθυσμένου οδηγού που καρφώθηκε με το όχημα του στο μαγαζί.

Οι εικόνες είναι πραγματικά σοκαριστικές. Από καθαρή τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα αφού το κατάστημα λειτουργεί όλο το 24ωρο.

Η ταχύτητα που είχε αναπτύξει το αυτοκίνητο ήταν τέτοια που γκρέμισε τη βιτρίνα του καταστήματος. Ισοπέδωσε τζαμαρίες, πόρτες, τραπεζοκαθίσματα.

Από θαύμα δεν τραυματίστηκε κανείς καθώς δέκα λεπτά νωρίτερα στο σημείο απ’ όπου μπούκαρε το μαύρο όχημα καθόταν κόσμος που απολάμβανε τον καφέ του.

«Ήμουν μέσα και εξυπηρετούσαμε κόσμο. Είχε κόσμο στο μέσα εστιατόριο το έξω, δέκα λεπτά πριν ήταν γεμάτο, ήταν κυριολεκτικά γεμάτο, καθόντουσαν έξω πάνω από 20 άτομα».

Οι υπάλληλοι του μαγαζιού σαστισμένοι αντίκρισαν την τρελή πορεία του αυτοκινήτου. Το σοκ ήταν μεγάλο μέχρι να διαπιστώσουν ότι δεν είχε τραυματιστεί κάποιος πελάτης.

«Ξαφνικά βλέπουμε να γκρεμίζεται η βιτρίνα και να μπαίνει μέσα ένα αμάξι θηρίο. Τρομάξαμε, δε το συζητάμε, στην αρχή δεν μπορούσα να καταλάβω αν είναι βόμβα, τι γίνεται και όταν είδα ότι είναι αμάξι μετά έτρεξα να δω τι έχει γίνει, αν υπήρχε κόσμος και αν έχουν σκοτώσει κανέναν άνθρωπο».

Το χρονικό

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις 5 τα ξημερώματα όταν ο 40χρονος οδηγός κινούμενος στη Λεωφόρο Συγγρού στο ρεύμα προς Πειραιά θέλησε να στρίψει στον παράδρομο

Έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο μεγάλου κυβισμού εισέβαλε στο κατάστημα προκαλώντας σοβαρές υλικές ζημιές.

Ο 40χρονος, ο οποίος βγήκε θετικός στο αλκοτέστ, δεν τραυματίστηκε.

Στο κατάστημα έχουν προκληθεί σοβαρές υλικές ζημιές που σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.

Κι όλα αυτά σε ένα κεντρικό σημείο όπου υπάρχει στάση λεωφορείου, καταστήματα εστίασης, περίπτερο και καντίνα που λειτουργούν όλο το 24ωρο.


Πηγή