Στη λεωφόρο Αμαλίας, μπροστά από το κτίριο της Βουλής, τους περιμένουν οι 1.000 μελισσοκόμοι που έχουν έρθει από όλη τη χώρα. Ανάβουν τα καπνιστήρια και ξεφορτώνουν άδειες κυψέλες, τις οποίες παρατάσσουν μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Κατά τη μετάβασή τους προς στο κέντρο της Αθήνας υπήρξε ένταση, όταν αστυνομικοί σταμάτησαν τα φορτηγά στη Λεωφόρο Αθηνών.

Οι μελισσοκόμοι ζητούν μέτρα κατά των ελληνοποιήσεων, πρόσβαση σε παραδρόμους εθνικών οδών, πρόσβαση σε δάση όλο το χρόνο και αφορολόγητο πετρέλαιο. Οι εκπρόσωποί τους είχαν συναντήσεις στα υπουργεία Αγροτικής Ανάπτυξης, Κλιματικής Κρίσης και Μεταφορών, όπου πήραν διαβεβαιώσεις για τα βασικά αιτήματά τους.

Κατά τη διάρκεια της πολύωρης παραμονής τους στο κέντρο, οι μελισσοκόμοι διασταυρώθηκαν με τους φοιτητές, που μετείχαν στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, με το κέντρο της Αθήνας να παραλύει, καθώς ταυτόχρονα ήταν σε εξέλιξη και διαμαρτυρία υγειονομικών, οι οποίοι κρατούσαν μαύρα μπαλόνια στα χέρια.

Ώρα νέων αποφάσεων στα μπλόκα

Με καπνογόνα, χειροκροτήματα και πανηγυρισμούς έγιναν δεκτοί μέσα στη νύχτα οι αγρότες που επέστρεψαν στα μπλόκα τους, μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας.

Οι αγρότες που προχωρούν σε συμβολικά κλεισίματα στο τελωνείο των Ευζώνων έχουν ήδη αποφασίσει να παραμείνουν. Αυτή την ώρα στα μπλόκα οι αγρότες παίρνουν τις αποφάσεις τους για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Δεν κάνουν πίσω οι αγρότες – Ενισχύουν με τρακτέρ τα μπλόκα

Οι αγρότες θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι τη Δευτέρα, όπου θα πραγματοποιηθεί η Σύνοδος των υπουργών Γεωργίας στις Βρυξέλλες. Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθούν συλλαλητήρια.

Μέχρι την Κυριακή θα «κλειδώσει» το ραντεβού με τον πρωθυπουργό με επικρατέστερη ημερομηνία την 11η Μαρτίου.


Πηγή