«Έτσι, ο Στέφανος Κασσελάκης θα έχει τη δυνατότητα να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη στο πρόσωπο, στην ως τώρα θητεία και στο πολιτικό του σχέδιο. Όχι θέτοντας ερωτήματα, αλλά δίνοντας τις δικές του απαντήσεις. Και όσοι έχουν άλλο σχέδιο, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν τις απόψεις και τις υποψηφιότητές τους. Τώρα ανοιχτά και δημοκρατικά. Πριν μια νέα εκλογική αποτυχία μετατραπεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία και καταστεί αναπόφευκτη», ανέφερε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός μπροστά στα τεκταινόμενα στο κόμμα.

«Αυτό που φαίνεται είναι μια εσωτερική διαπάλη που αφορά περισσότερο προσωπικές σκοπιμότητες και λιγότερο την κοινωνία. Φαινόμενα ιδιοτέλειας, ναρκισσισμού, παραβίασης των αρχών της συλλογικότητας και της συντροφικότητας, έχουν παραλύσει τον κομματικό οργανισμό».

Ο Αλέξης Τσίπρας άσκησε σκληρή κριτική τόσο σε όσους αποχώρησαν μετά τις εσωκομματικές εκλογές, αλλά και στον ίδιον τον Στέφανο Κασσελάκη, τον οποίον κατηγόρησε για αδιαφορία στις συνέπειες μιας ήττας στις ευρωεκλογές.

«Οι ηττημένοι των εσωκομματικών εκλογών έφυγαν ήδη από το κόμμα, επειδή έχασαν την μάχη για την ηγεσία του. Αδιαφορώντας αν με τον πολυκερματισμό αυτός που κερδίζει είναι ο πολιτικός μας αντίπαλος. Ο νικητής, φέρεται να ζητά λευκή επιταγή τριετίας, ανεξαρτήτως αποτελέσματος στις ευρωεκλογές. Προεξοφλώντας έτσι την εκλογική αποτυχία και αδιαφορώντας και αυτός για τις συνέπειές της. Ενώ άλλοι διαφωνούν στο παρασκήνιο, αλλά σιωπηλά περιμένουν να έρθει η εκλογική αποτυχία, ώστε να του τη χρεώσουν. Αδιαφορώντας για το τί αυτό θα σημαίνει για την παράταξη και τη χώρα».

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι η μόνη του φιλοδοξία είναι να ξαναγίνει η προοδευτική παράταξη ελπίδα για την κοινωνία, υπογραμμίζοντας ότι θα είναι πάντα παρών και θα αναλαμβάνει την ευθύνη να παρεμβαίνει όποτε το κρίνει απαραίτητο.

Συνέδριο σε «τεντωμένο σχοινί»

Το συνέδριο με τίτλο «Προοδευτική Αντεπίθεση» διεξάγεται σε κλίμα εύθραστης εκεχειρίας μεταξύ Στέφανου Κασσελάκη και πρωτοκλασάτων στελεχών με ορίζοντα τις Ευρωεκλογές.

Την κορυφαία στιγμή για τον ΣΥΡΙΖΑ επισκιάζουν όσα έρχονται στο φως από την εκρηκτική συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Στο επίκεντρο η σύγκρουση Κασσελάκη – Τεμπονέρα. Όπως αποκαλύπτεται, ο Στέφανος Κασσελάκης ζήτησε την απόλυση του εργατολόγου από τη θέση του επιστημονικού συνεργάτη της ΚΟ παραμονές της εκδήλωσης στο θέατρο Άλφα για την κεντροαριστερά.

Κασσελάκης: Διονύση, είσαι καλός εργατολόγος, σου ζήτω να συστρατευθείς μαζί μου μέχρι τις εθνικές εκλογές. Έχεις κάνει πολύ καλή δουλειά με το δίκτυο συνταξιούχων.

Τεμπονέρας: Πρόεδρε η εμπιστοσύνη αποδεικνύεται όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Moυ τηλεφώνησε ο Διευθυντής σου, εκ μέρους σου και μου ζήτησε να διακόψω τη συνεργασία μου με την κοινοβουλευτική ομάδα που καθημερινά ασχολούμαι.

Μιλώντας για bullying και απολογούμενος στα στελέχη γιατί δεν έχει -όπως είπε- τα «κλειδιά» της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ως αναπληρωτής γραμματέας του κόμματος, ο Γιώργος Βασιλειάδης είπε πως «ζήτησα να μάθω για το ερωτηματολόγιο και οι τεχνικοί μου είπαν ότι έχουν εντολή να μην σε ενημερώσουμε».

Με ενδιαφέρον αναμένονται και οι χαιρετισμοί των εκπρόσωπων στην έναρξη του 4ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πληροφορίες ότι ο Κασσελάκης θα σηκώσει το «γάντι» και θα πάει για εκλογές

«Είμαστε εδώ για να σημάνουμε την προοδευτική αντεπίθεση. Όχι κάποτε, τώρα», ανέφερε στην εισαγωγική τοποθέτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA, το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη κάνει λόγο για δυσφορία για τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας.

Το πιθανότερο σενάριο θέλει τον Στέφανο Κασσελάκη να προσφύγει στη βάση του κόμματος για να πάρει τις αποφάσεις του.

Άλλα σενάρια ήθελαν τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να αγνοήσει τον Αλέξη Τσίπρα και να προχωρήσει σε δημοψήφισμα στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του κόμματος iSyriza, για να ρωτήσει τα μέλη του κόμματος αν εγκρίνεται αυτή η διαδικασία.

Το περιβάλλον του Στέφανου Κασσελάκη αναφέρει πως είναι ακόμα πρόεδρος του κόμματος και εκείνος είναι αυτός που μπορεί να λάβει πρωτοβουλίες.


Πηγή