Η σύλληψη αρχαιοκάπηλου στο Μεσολόγγι, επαναφέρει στο προσκήνιο το έγκλημα με τη δολοφονία του 31χρονου Μπάμπη, καθώς φέρεται να είναι φίλος του κατηγορούμενου κρεοπώλη, του 50χρονου που έχει προφυλακιστεί για το φονικό, αλλά ακόμα δεν έχει ομολογήσει.

Επιμένει πως είναι αθώος και πως δεν έχει εμπλοκή στα δραματικά γεγονότα που συντάραξαν τη χώρα, τον περασμένο μήνα.

Οι αστυνομικοί αξιοποίησαν μια σειρά από πληροφορίες και έφτασαν στα ίχνη του 36χρονου που κατηγορείται για αρχαιοκαπηλία.

Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε και να αποκάλυψε στους αστυνομικούς, πού βρίσκεται η αποθήκη του στην Αθήνα, μέσα στην οποία βρέθηκαν τα αρχαία αντικείμενα.

Μεσολόγγι: Φίλος του κρεοπώλη ο 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία

Αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για αντικείμενα που εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις της αρχαιολογικής νομοθεσίας και ειδικότερα για τα εξής:

– δεξιό τμήμα μαρμάρινης επιτύμβιας στήλης

– μαρμάρινη κεφαλή παιδιού

– και μαρμάρινο τμήμα επιστυλίου αναθηματικού ναΐσκου.

Επιπλέον, βρέθηκε χάλκινη εικονιστική κεφαλή του ποιητή Ομήρου, η οποία χρήζει περαιτέρω διερεύνησης.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο 36χρονος συλληφθείς, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του (κακουργηματικού χαρακτήρα), οδηγήθηκε στις αρμόδιες δικαστικές αρχές.

Μεσολόγγι: Φίλος του κρεοπώλη ο 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία
Μεσολόγγι: Φίλος του κρεοπώλη ο 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία

Επιμένει ο κατηγορούμενος κρεοπώλης

Οι αστυνομικοί συνεχίζουν τις έρευνες στο Μεσολόγγι, σε μια προσπάθεια να βρουν επιπλέον στοιχεία για τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου.

Ο κατηγορούμενος κρεοπώλης παραμένει στις φυλακές Κορυδαλλού και από μέρα σε μέρα αναμένεται να μεταφερθεί εκ νέου στο δικαστικό Μέγαρο Μεσολογγίου, για νέα κατάθεση…

Κατά τη διάρκεια της έρευνας, ξεσκεπάστηκαν μια σειρά από αντιφάσεις και ψέματα που είπε για την τελευταία νύχτα του Μπάμπη και τη διαδρομή που ακολούθησε ο ίδιος. Στοιχεία που χαρακτηρίζονται αδιάσειστα και τον έστειλαν στη φυλακή.

Ο ίδιος πάντως δεν έχει αλλάξει στάση. Συνεχίζει να κάνει λόγο για ένα κενό μνήμης 50 λεπτών, που όπως λέει δεν του επιτρέπει να θυμηθεί με ακρίβεια τις κινήσεις του.

Οι γονείς και οι αδερφές του άτυχου Μπάμπη, περιμένουν να μάθουν όλα όσα κρύβει η στυγνή δολοφονία.

H σύλληψη του νεαρού για αρχαιοκαπηλία έρχεται να προστεθεί στους κρίκους της αλυσίδας των αποκαλύψεων για το διαρκές κυνήγι χαμένων θησαυρών αλλά και αρχαίων με μεγάλη εμπορική αξία, από επίδοξους χρυσοθήρες στην Αιτωλοακαρνανία.

Σχεδόν ένα μήνα μετά τη δολοφονία του Μπάμπη, που συγκλόνισε το Μεσολόγγι και ολόκληρη τη χώρα.

«Ο Μπάμπης παγιδεύτηκε»

Ο ιδιωτικός ερευνητής Γιώργος Τσούκαλης μιλώντας στο LIVE NEWS τόνισε ότι οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως «ο 36χρονος αρχαιοκάπηλος και ο κρεοπώλης γνωρίζονται. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος έχει σχέση με τη δολοφονία του Μπάμπη. Δεν ξέρουμε όμως αν μέσα στην εξίσωση υπάρχει κάτι άλλο. Δεν είναι τυχαίο ότι από τις πρώτες ημέρες υπήρχε αυτή η οσμή της χρυσοθηρίας και αρχαιοκαπηλίας από μεριάς του κρεοπώλη».

Ο ίδιος μάλιστα, επανέλαβε ότι ο Μπάμπης παγιδεύτηκε. «Το λέω με βεβαιότητα. Κάτι σκαρφίστηκε ο κρεοπώλης και τον παγίδευσε. Λεπτομέρειες για το τι συνέβη θα το δείξει η έρευνα. Στην κατοχή του 326χρονου βρέθηκαν σημαντικές αρχαιότητες».

Παράλληλα, πρόσθεσε: «Ο συγκεκριμένος αρχαιοκάπηλος είπε στους αστυνομικούς ότι υπάρχει η αποθήκη, που σημαίνει ότι μίλησε. Ενδεχομένως λοιπόν, αν υπάρχει σύνδεση με τον κρεοπώλη να δώσει και άλλες λεπτομέρειες για να δοθεί ένα τέλος στην αγωνία της οικογένειας. Δεν αποκλείω να βρίσκονται στην ίδια εξίσωση και οι δύο υποθέσεις».

vradini.gr

Το άρθρο Μεσολόγγι: Φίλος του κρεοπώλη ο 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία εμφανίστηκε πρώτα στο agrinio24.gr.


agrinio24.gr