Η εικόνα μιλάει από μόνη της για τις δύσκολες συνθήκες που ζουν μάνα και γιός, ο γιος έχει παντρευτεί την αδερφή του επικεφαλής της κοινωνικής κουζίνας, και τώρα ελέγχεται για πληρωμές που όπως λέει η αρχή για το μαύρο χρήμα έγιναν όχι για τον άλλο άνθρωπο αλλά για προσωπικό τους όφελος.

Από την μία η καμαρούλα με την τουαλέτα έξω και από την άλλη ο πακτωλός χρημάτων που λέει πως εντόπισε η αρχή. Ο ίδιος απαντά αποκλειστικά στο Live News για όσα τον κατηγορούν.

Μπροστά στην κάμερα θα ανοίξει το έγγραφο της αρχής που του έχει κοινοποιηθεί, εμφανίζεται έκπληκτος με την τροπή της υπόθεσης.

«Γιατί μας μπερδεύουν;», αναρωτιέται η μητέρα του Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Ιδού και το έγγραφο της αρχής το οποίο αναφέρει πως «διατάσσουμε την δέσμευση κάθε περιουσίας».

«Επειδή όταν το εγκληματικό προϊόν δεν υπάρχει πλέον και δεν είναι δυνατόν να κατασχεθεί κατάσχονται και δημεύονται περιουσιακά στοιχεία ίσης αξίας διατάσσουμε την δέσμευση κάθε περιουσίας».

Ποιος είναι ο Παύλος Τζίτζης πώς συνδέεται με τον «Άλλο Άνθρωπο»

Ποιος είναι όμως ο Παύλος Τζίτζης που μένει μόνιμα στην Αίγινα και ποια σχέση έχει με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο ο άνθρωπος που είδε το όνομα του να βρίσκεται μέσα στον κυκεώνα του ελέγχου;

«Είναι κουνιάδος μου, καλή σχέση έχω», λέει ο κ. Τζίτζης.

Η αποστολή στην Τουρκία και τα χιλιάδες ευρώ

Ο ίδιος θα ξεδιπλώσει το κουβάρι, όπως πιστεύει πως έχει διαμορφωθεί και θα μιλήσει για την εμπλοκή του συνδέοντας την με την εξόρμηση του άλλου ανθρώπου στους σεισμούς της Τουρκίας.

«Είχε μαζέψει χρήματα και είχε γεμίσει 6 – 7 νταλίκες. Τα χρήματα δεν φτάνανε για να πάνε οι νταλίκες στην Κω και από την Κω στην Τουρκία. Είχε κάποιο πρόβλημα τώρα αν έκανε φορολογική δήλωση δεν ξέρω και μου λέει ‘μου δίνεις τον αριθμό;’. Έδωσα τον αριθμό ο κόσμος έβαζε λεφτά με πήραν από την τράπεζα και μου λένε ‘έχουν μπει χρήματα στον λογαριασμό σου’. Πήγα στην τράπεζα και είπα τα χρήματα δεν είναι δικά μου. Μου είπαν ‘πως μπορούμε να έχουμε επαφή’ και τους έδωσα το κινητό του».

Και κάπως έτσι θα πει τα δεσμευμένα από την τράπεζα λεφτά αποδεσμεύτηκαν.

«Μετά από 4 ημέρες με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν πως μπορώ να πάω να πάρω τα χρήματα. Τους είπα βάλτε τα σε μια σακούλα σε έναν φάκελο και σφραγίστε τα. Τα έβαλα στον κόρφο και μπήκα στο ιπτάμενο και πήγα τα λεφτά στην βάση τους».

Επιπλέον ο κ. Τζίτζης θα αποκαλύψει στον δημοσιογράφο του Live News και το ποσό που μαζεύτηκε για τους σεισμούς στην Τουρκία. Όπως θα πει, το συνολικό ποσό ήταν στα 52 χιλιάδες ευρώ.

Κάπως έτσι θα πει τα λεφτά έφυγαν από την Αίγινα και ταξίδεψαν για την Αθήνα: «Από εκεί και πέρα τα πηρέ ο Πολυχρονόπουλος. Από εκεί και πέρα δεν ξέρω τι κουμάντα έκανε».

Ο ίδιος θα υποστηρίξει πως όχι μόνο πήγε τα λεφτά στον άλλο άνθρωπο αλλά και έκοψε την κάρτα που ήταν συνδεδεμένη με τον λογαριασμό: «Εγώ την κάρτα την ακύρωσα, μου την ακύρωσαν από την τράπεζα».

Πώς εξηγεί όμως ότι λογαριασμός σχετιζόμενος με αυτόν φέρεται να τζόγαρε ποσά; «Δεν έχω παίξει ποτέ στην ζωή μου». Την μαρτυρία θα επιβεβαιώσει και η μητέρα του. Κι όμως ο Πολυχρονόπουλος φέρεται να του καταλογίζει πως αυτός έπαιζε.

Πώς βλέπει όμως τώρα τις εξελίξεις ο κάτοικος της Αίγινας; «Μπλοκάρισα. Δεν τον είχα για τέτοιο άνθρωπο».

Μάνα και γιος τώρα περιμένουν τις εξελίξεις και ελπίζουν, όπως θα πουν, να μην μπλέξουν άλλο.


Πηγή