Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, Αντώνης Ελευθεριάνος με αφορμή το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της, επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη έδωσε παραγγελία για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα μαύρου χρήματος) και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Στο μικροσκόπιο των Αρχών θα βρεθούν εκτός από τον ιδρυτή της κοινωνικής κουζίνας Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά.

Η διενέργεια της έρευνας ανατέθηκε στο Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας και στο πλαίσιο αυτής αναμένεται να ζητηθούν αρμοδίως μια σειρά από κρίσιμα έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις των λογαριασμών όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε διάστημα δύο ετών φέρεται στους επίμαχους λογαριασμούς να έχουν κατατεθεί ένα εκατομμύριο ευρώ. Από αυτούς στη συνέχεια γίνονται αναλήψεις διαφόρων ποσών, εκ των οποίων τα 600.000 ευρώ, κατά τις ίδιες πληροφορίες, καταλήγουν σε στοιχηματικές εταιρίες.

Μετά το τέλος της έρευνας, η δικογραφία θα επιστρέψει στον εισαγγελέα ο οποίος ανάλογα με τα ευρήματα είτε θα προχωρήσει στην άσκηση ποινικής δίωξης, είτε θα διατάξει την αρχειοθέτηση του φακέλου αν δεν στοιχειοθετείται η τέλεση των ερευνώμενων αξιόποινων πράξεων.


Πηγή