Την παραίτησή της υπέβαλε η διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκίας, καταγγέλλοντας «εκστρατεία δυσφήμισης» σε βάρος της.

Σε ανάρτησή της στο twitter η Χαφιζέ Γκέι Ερκάν αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Όπως γνωρίζει το κοινό, υπηρετώ ως Διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας από τις 8 Ιουνίου 2023. Παρά όλες αυτές τις θετικές εξελίξεις, όπως γνωρίζει η κοινή γνώμη, πρόσφατα οργανώθηκε εναντίον μου μια μεγάλη εκστρατεία δυσφήμισης. Προκειμένου να μην πληγεί περαιτέρω η οικογένειά μου και επιπλέον, το αναμάρτητο παιδί μου, το οποίο δεν έχει κλείσει ακόμη ούτε ενάμιση χρόνο, από αυτή τη διαδικασία, ζήτησα από τον κ. Πρόεδρο να με απαλλάξει από το καθήκον μου, το οποίο έχω εκτελέσει με τιμή από την πρώτη ημέρα

Οφείλω ευγνωμοσύνη στον αξιότιμο Υπουργό Οικονομικών που μου έκανε την τιμή να είμαι η πρώτη γυναίκα διοικήτρια της Κεντρικής Τράπεζας της Τουρκικής Δημοκρατίας, καθώς και στους συναδέλφους μου με τους οποίους κατέχω αυτή τη θέση για σχεδόν 9 μήνες, ο καθένας από τους οποίους εργάστηκε με μεγάλη αφοσίωση μέρα και νύχτα».

Τουρκία: «Δεν υπάρχει συμφωνία για περιορισμούς με τα F-16»

Τα εξοπλιστικά παραμένουν ως κορυφαία ατζέντα της χώρας μαζί με τα οικονομικά.

Η Τουρκία αναφέρει ότι δεν υπάρχουν περιορισμοί για τα F-16 που θα πάρει.

Ο διεθνολόγος Αλέξανδρος Δεσποτόπουλος μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για το εξοπλιστικό πρόγραμμα με τα F-16 στην Τουρκία αλλά και για την συμφωνία με τις ΗΠΑ.

«Είναι ένα θέμα που «πόνεσε» την Τουρκία. Με το συμβόλαιο που έχει κάνει τώρα, έχει φορτώσει όπλα, κινητήρες και άλλο εξοπλισμό. Η Ελλάδα με τα F-35 είναι σε πιο «χαλαρή» κατάσταση. Τα F-16 είναι ξεγυμνωμένα, η Ελλάδα θα μπορούσε ανά πάσα στιγμή να τα πάρει. Η Τουρκία δεν θα μπορούσε να έχει τα F-35. Αυτό είναι δηλωτικό των κακών σχέσεων που έχει η Τουρκίας με τις ΗΠΑ», υπογράμμισε ο κ. Δεσποτόπουλος.


Πηγή