Ο ιδρυτής της ομάδας, Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, και δύο συγγενικά του πρόσωπα μπαίνουν στο «στόχαστρο» ποινικής προκαταρκτικής έρευνας με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στη νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου σε λογαριασμό του οποίου έμπαιναν δωρεές και βρίσκεται και αυτός στο «μικροσκόπιο» της εισαγγελικής έρευνας μίλησε στο MEGA. Όπως είπε, είχε δώσει τα τελευταία τρία χρόνια τον λογαριασμό του στον άλλον άνθρωπο ενώ δεν γνώριζε τι έκανε η εταιρεία στην οποία ήταν μέλος του διοικητικού συμβουλίου.

«Όταν βλέπεις έναν άνθρωπο που τον αγκαλιάζει όλος ο κόσμος έχεις εμπιστοσύνη, σεβασμό…».

Ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου – όπως είπε – δεν τον είχε δει ποτέ να παίζει τυχερά παιχνίδια ενώ ούτε ο ίδιος έχει τέτοιες συνήθειες.

«Δεν έχω παίξει τέτοιο πράγμα ποτέ μου, ούτε καν έχω μπει μέσα».

Πάντως, ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου είπε στο MEGA πως τα περισσότερα πράγματα που χρησιμοποιούσαν για να μαγειρέψουν ήταν από δωρεές.

Την ίδια στιγμή, άνθρωποι που γνωρίζουν πολλά σπάνε τη σιωπή τους και μιλάνε για την αθέατη πλευρά του «άλλου ανθρώπου».

Εθελοντής που μίλησε στην εκπομπή του MEGA Live Νews περιέγραψε:

«Ένα περιστατικό με χρήματα που είδα ήταν ένας άνθρωπος από την Αμερική ο οποίος ήταν παντρεμένος με μία κυρία από τις Φιλιππίνες που έκανε μία δωρεά 7.500 ευρώ μπροστά στους εθελοντές και μπροστά στα μάτια μου. Στο δεύτερο lock down είχα πάει αρκετές φορές εκεί πέρα, υπήρχε ρεύμα στο χώρο το οποίο το ρολόι δεν λειτουργούσε».

«Δέχθηκα απειλές»

Ο εθελοντής του «άλλου ανθρώπου» που έκανε στο MEGA αποκαλύψεις για τη δωρεά των 140.000 ευρώ και τα 7.500 ευρώ λογαριασμό στα μπουζούκια, μετά την προβολή της καταγγελίας του, δέχθηκε όπως καταγγέλλει απειλητικό τηλεφώνημα από ανώνυμο νούμερο. Όπως του είπαν εάν βγει ξανά στα μέσα θα έχει κακά ξεμπερδέματα.

Ο καταγγέλλων έχει ήδη προχωρήσει σε μήνυση στο αστυνομικό τμήμα.

«Πέσαμε από τα σύννεφα»

Στη Ροβιάτα Ηλείας, το χωριό καταγωγής του πατέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, η είδηση της ποινικής του περιπέτειας έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Οι περισσότεροι κάτοικοι τον θυμούνται από τότε που είχε έρθει στην ιδιαίτερη πατρίδα του για να μοιράσει φαγητό.

«Γνωστός και αγωνιστής. Τώρα αυτά που ακούμε έπεσαν αστροπελέκι στο χωριό μας».

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος μάλιστα είχε πει στους συγχωριανούς του ότι ήθελε να αγοράσει κτήμα για να βάλει ένα τροχόσπιτο.

«Κάποια στιγμή είχε δηλώσει ότι όνειρό του ήταν να μπορέσει να πάρει ένα μικρό χώρο να βάλει ένα τροχόσπιτο για να κατεβαίνει κανένα σαββατοκύριακο».

Πλέον, ήρθε η ώρα της Δικαιοσύνης να ερευνήσει την υπόθεση και να καταλήξει τι συνέβη με τα χρήματα ευαισθητοποιημένων κοινωνικά πολιτών που θέλησαν να βοηθήσουν τον «άλλον άνθρωπο».

Εισαγγελική έρευνα σε τραπεζικούς και στοιχηματικούς λογαριασμούς του

Όπως έγινε γνωστό, ο εισαγγελέας διέταξε σήμερα προκαταρκτική έρευνα, την οποία θα κάνει το Τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας.

Στο πλαίσιο της έρευνας, θα αναζητηθεί εάν έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, του ξεπλύματος μαύρου χρήματος και της συνέργειας στο ξέπλυμα.

Επίσης, στο μικροσκόπιο θα βρεθούν, εκτός από τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, και δύο συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί τα τελευταία δύο χρόνια περίπου 1.000.000 ευρώ και εξ αυτών οι 600.000 ευρώ φαίνεται να πηγαίνουν σε παικτικούς λογαριασμούς, που ανοίγει ο ίδιος με τα δικά του στοιχεία.

Η έρευνα ξεκινάει σε πρώτη φάση με έγγραφα που θα ζητηθούν για τις κινήσεις των λογαριασμών αυτών.


Πηγή