Έρευνα για την τηλεργασία από τη σπηλιά στην Κορινθία. Εισαγγελική εντολή για διενέργεια DNA. «Άφαντα» τα παιδιά με τη μητέρα τους. Το θρίλερ στην ορεινή Κορινθία συνεχίζεται.

Τηλεργασία από το… λαγούμι

Ο 45χρονος πατέρας που αυτοπροσδιορίζεται παλαιοχριστιανός εργαζόταν για περισσότερο από τρία χρόνια στην υπηρεσία καθαριότητας του δήμου Ερέτριας με τηλεργασία από το λαγούμι των 30 μέτρων στην ορεινή Κορινθία.

Είχε ζητήσει μετάταξη από από τον δήμο Ηλιούπολης, προσκομίζοντας δικαιολογητικά, όπου αναγραφόταν πρόβλημα υγείας. Το αίτημα του γίνεται ομόφωνα δεκτό και ξεκινά να εργάζεται στον δήμο Ερέτριας με εξ αποστάσεως εργασία και μισθό 1.029 ευρώ καθαρά μηνιαίως.

Ο Νίκος Γουρνής, δήμαρχος Ερέτριας, δήλωσε; «Εγώ είχα στείλει και έγγραφο στις 17/01 του μηνός όπου τον καλώ για την αδικαιολόγητη αποχή του και με δεύτερο έγγραφο(13/02) για κλίση σε απολογία. Βέβαια επειδή είδα τα προηγούμενα έγγραφα των προηγούμενων δημοτικών αρχών τα τοιχοκολλούσαν στην εργασία του γιατί δεν υπήρχε σημείο αναφοράς να τον βρω και να επικοινωνήσω μαζί του».

«Στον δήμο Ηλιούπολης μπήκε το 2007 δούλεψε ουσιαστικά 7 χρόνια γιατί το 2014 ζήτησε 2 χρόνια άδεια άνευ αποδοχών. Εκείνος όμως έλειψε 5 χρόνια τα 3 χρόνια πήρε άδεια από τη σημαία. Εμφανίστηκε στη δουλειά το 2019», ανέφερε δημοτική υπάλληλος της Ηλιούπολης.

Από το υπουργείο Εσωτερικών ζητήθηκε έρευνα για την υπόθεση ενώ πειθαρχικός έλεγχος ξεκινά και για τον ίδιο τον εξ αποστάσεως υπάλληλο.

Λήψη DNA

Σύμφωνα με την αστυνομία, τα παιδιά της οικογένειας και η 38χρονη μητέρα τους που αγνοούνται από την περασμένη Κυριακή, ακόμα δεν έχουν εντοπιστεί, με τον εισαγγελέα να διατάζει τη διενέργεια DNA στα παιδιά της οικογένειας.

Ο 45χρονος που κρατείται στην ασφάλεια Κορίνθου αρνείται μέχρι στιγμής να δώσει δείγμα, όπως δήλωσε στο MEGA.

«Από πού κι ως πού να δώσω βιολογικό υλικό; Υποχρεωτικό ξε-υποχρεωτικό εγώ είμαι εναντίον αυτών, τα βιομετρικά. Ούτε το εμβόλιο. Ούτε ηλεκτρονικό αποτύπωμα δακτυλικό έδωσα».

Ο δικηγόρος του 45χρονου ανέφερε: «Δεν θέλει να δώσει DNA παρά την προτροπή την δική μου να δώσει διότι δεν υπάρχει και δεν ελλοχεύει κανένας κίνδυνος ποινικός καθώς τα παιδιά αυτά προέρχονται από τους άνδρες που έχουν οι κόρες του».

Αίσθηση προκαλεί ότι ο 45χρονος έχει καταγραφεί σε πλάνα στα επεισόδια με τους χρυσαυγίτες έξω από το θέατρο Χυτήριο το 2012, με τον ίδιο να παραδέχεται ότι τότε είχε σχέσεις μαζί τους.

«Πριν από 15 χρόνια έκανα παρέα με έναν άνθρωπο ήμασταν…ακόμα δεν υπήρχε όλο αυτό ως θέμα καμία σχέση. 15 χρόνια και άνθρωπο να έχεις σκοτώσει στο συγχωρούνε».

Αύριο ο 45χρονος θα δικαστεί στο Αυτόφωρο.


Πηγή