Σε θέση μάχης οι αγρότες στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλη την χώρα. Σε πλατείες, δρόμους, τελωνεία και λιμάνια. Σε όλη την Ελλάδα ακουγόταν μόνο η φωνή των αγροτών.

Ξάνθη

Στην Ξάνθη, αγρότες και κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν πορεία με τρακτέρ στο κέντρο της πόλης .

Οι διαδηλωτές ζέσταναν τα οχήματά τους σε δύο σημεία, στην ανατολική και δυτική είσοδο της πόλης και κατευθύνθηκαν στη συνέχεια προς το κτίριο της Αντιπεριφέρειας Ξάνθης, όπου και τα ακινητοποίησαν.

«Πρέπει να καταλάβουν αυτοί οι κύριοι και οι κυρίες, που αποφασίζουν για μας αλλά και για όλους τους συναδέλφους Ευρωπαίους, ότι δεν είμαστε τυχαία όλοι στο δρόμο υπάρχουν σοβαρά προβλήματα», δήλωσε ένας αγρότης.

Στον αγώνα των αγροτών και οι ιδιωτικοί υπάλληλοι, που επωμίζονται το βράχνα της ακριβείας.

Έβρος

Οι αγρότες του Βορείου Έβρου έδωσαν το «ραντεβού» των αγροτικών κινητοποιήσεων στις 15:00 το μεσημέρι, κλείνοντας το τελωνείο του Ορμενίου ενώ οι αγρότες του Νοτίου Έβρου έδωσαν το ραντεβού τους στις 13:00 το μεσημέρι κλείνοντας το Τελωνείο Κήπων.

Φλώρινα

Στη Φλώρινα έκλεισε για όλους το τελωνείο της Νίκης, από τις 5 έως τις 8 το βράδυ, την ώρα δηλαδή που διεξάγεται και το συλλαλητήριο στην Αθήνα.

Συμβολικά αυτή την ώρα κλειστό είναι και το τελωνείο των Ευζώνων.

Ιωάννινα

Μπλόκο αγροτών και στο Καλπάκι Ιωαννίνων από της 10 το πρωί, κλείνοντας το δρόμο που οδηγεί στους συνοριακούς Τελωνειακούς Σταθμούς Κακαβιάς και Μερτζάνης.

Ο δρόμος άνοιξε για μια ώρα, έως τις 14:00 το μεσημέρι, και παραμένει κλειστός μέχρι τις 23:00 το βράδυ. Μόνο λεωφορεία και ευπαθείς ομάδες μπόρεσαν να περάσουν από το μπλόκο, ενώ στις 17:30 και για μια ώρα έκλεισαν και παρακαμπτήριους δρόμους για όλα τα οχήματα.

Λιμάνι Πειραιά

Νωρίς το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά έφτασαν οι αγρότες από την Κρήτη, ώστε να ενσωματωθούν με το κομβόι για να βρεθούν μπροστά από την Βουλή.

Μυτιλήνη

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Λέσβου μπλόκαραν και το λιμάνι της Μυτιλήνης.

Τρίκαλα

Παρά τη βροχή έχει στηθεί μια μεγάλή γιορτή στην πόλη των Τρικάλων. Όσοι αγρότες δεν κατάφεραν να κατέβουν στην Αθήνα, με πάνω από 30 τρακτέρ, βρίσκονται στην πόλη και δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν εκεί μέχρι να τελειώσει το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα.

Σύμφωνα με τους αγρότες, οι κινητοποιήσεις δεν θα σταματήσουν αν δεν ληφθούν μέτρα για την πρωτογενή παραγωγή.


Πηγή