Με τη φράση «Χάρη πάμε», ο Μανώλης Χριστοδουλάκης απηύθυνε κάλεσμα συμπόρευσης προς τον Χάρη Δούκα ξεκαθαρίζοντας πως θα στηρίξει μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα του δημάρχου Αθηναίων, με τον κ. Δούκα να αποδέχεται την πρόσκληση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ απαντώντας του: «Πάμε».

«Πάμε. Τον δρόμο αυτόν, κανείς δεν μπορεί να τον διαβεί μόνος του. Ενώνουμε δυνάμεις, για να νικήσουμε τη ΝΔ, όπως το κάναμε στην Αθήνα. Τολμάμε για το ΠΑΣΟΚ, για την πατρίδα. Το αύριο είναι αργά. Πάμε Τώρα!».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», οι δύο άνδρες συναντήθηκαν τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος και οριστικοποίησαν τη συνεργασία τους ενώ φαίνεται πως επαφές τουλάχιστον για στήριξη της μια πλευράς στην άλλη για τον δεύτερο γύρο είχαν πραγματοποιηθεί και νωρίτερα.

Ο Χάρης Δούκας ξεκαθάρισε πάντως ότι σε κάθε περίπτωση ακόμα και σε μια ενδεχομένη εκλογή του στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ  θα παραμείνει δήμαρχος Αθηναίων.

«Είμαι εδώ, δουλεύω και θα είμαι δήμαρχος, θα παραμείνω δήμαρχος με οποιαδήποτε εξέλιξη και θέλω εδώ να συζητάμε όπως συζητάμε και να αφήσουμε τα πολιτικά, να μην πολιτικοποιούμε τα θέματα, για να μπορούμε να έχουμε και αποτέλεσμα».

Οι διεργασίες και οι ζυμώσεις στους κόλπους της Χαριλάου Τρικούπη συνεχίζονται ακατάπαυστα και στην Κεντρική Επιτροπή της Κυριακής αναμένεται να ανοίξουν τα χαρτιά τους και οι υπόλοιποι φερόμενοι ως διεκδικητές της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναμένεται να ανοίξει τα χαρτιά του στην κεντρική επιτροπή στο τέλος της εβδομάδας οπότε και θα παρουσιάσει τη δική του πρότασή, η οποία αναμένεται να οδηγήσει το κόμμα σε εσωκομματική κάλπη για πρόεδρο.

Τριγμοί από την απόφαση Κασσελάκη να κλείσει η «Αυγή»

Σοβαροί τριγμοί και  στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ από την αιφνίδια απόφαση Κασσελάκη, να αναστείλει την λειτουργία του καθημερινού φύλου της «Αυγής», αλλά και οι αποχωρήσεις από τα όργανα του κόμματος που συνεχίζονται.

Μιλώντας για την ιστορική εφημερίδα ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για απόφαση που είχε παρθεί από το 2021 επί Αλέξη Τσίπρα και δεν υλοποιήθηκε από τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ.

«Στη έντυπη έκδοση καθημερινά ζημιωνόμαστε οικονομικά. Και στην εκτύπωση μόνο ζημιωνόμαστε καθημερινά. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Πιστεύω ότι υπάρχουν τρόποι να βοηθήσουμε σε μια μετάβαση νόμιμα εννοώ όχι  με άλλες πήγες χρηματοδότησης που ανέφερα στην ανάρτησή μου. Σήμερα εγώ θα προβώ σε αυτό το βήμα. Θα  δωρίσω το μάξιμουμ που επιτρέπεται από το νόμο, που είναι 20.000 ευρώ ανά έτος για κάθε φυσικό πρόσωπο και παρακαλώ ειλικρινά όσους συμμετέχουν στα όργανα του κόμματος, τους βουλευτές μας να κάνουν και εκείνοι το ίδιο, το κατά δύναμιν».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε και τις παραιτήσεις από τα όργανα του κόμματος.

«Για όσους δεν επιθυμούν να συμμετέχουν σε όργανα, προφανώς δεν μπορώ να αναγκάσω κάποιον να παραμείνει. Έχουμε να συνεχίσουν να συνεισφέρουν στην προγραμματική διαδικασία του κόμματός μας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ πάντως συνεχίζει να φυλλοροεί καθώς μετά τους Τεμπονέρα, Κοτσακά και ο Βλάσης Τσιόγκας αποχώρησε  από την Κεντρική Επιτροπή.

«Η τιμωρία με κλείσιμο μέσων που ασκούν κριτική και απολύσεις όσων έχουν μία άλλη οπτική ανήκει σε άλλους χρόνους και χώρους. Σε ένα τέτοιο κόμμα και όργανα δεν έχω καμία θέση πλέον».

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να συνεδριάσει αρχές Ιουλίου.


Πηγή