Ακόμα ένα περιστατικό άγριου bullying αυτή τη φορά σε σχολικό προαύλιο στη Ρόδο.

15χρονος μαθητής την ώρα του διαλείμματος κατέβασε το παντελόνι και το εσώρουχο συμμαθητή του αφήνοντάς τον ημίγυμνο μπροστά στα μάτια των συμμαθητών του που τραβούσαν βίντεο με τα κινητά.

Κι όχι μόνο τραβούσαν αλλά τα έστειλαν και σε άλλους μαθητές.

Η μητέρα του παιδιού κατήγγειλε όσα συνέβησαν στην αστυνομία και δύο 15χρονοι συνελήφθησαν ενώ αναζητείται ένας ακόμη ανήλικος.

Bullying, ξυλοδαρμοί και κλοπές

Κόντρες και διαφορές μεταξύ εφήβων συχνά πλέον λύνονται με ραντεβού για ξύλο. Για ασήμαντη αφορμή, μια βόλτα το σαββατοκύριακο μπορεί να μετατραπεί σε αιματηρή συμπλοκή.

«Μπορεί να πάνε βόλτα κάποιοι και να βρουν στον δρόμο αυτούς και να τους πουν από που είστε και άμα έχουν ας πούμε νεύρα ή θεωρούν ότι είναι από άλλο σχολείο μπορεί και εκεί πέρα να ξεκινήσουν απλά να παίζουν ξύλο».

Άλλοι όπως λένε τα ίδια τα παιδιά με την απειλή αιχμηρού αντικειμένου πλησιάζουν ανήλικους και τους κλέβουν.

«Πηγαίνουν συνήθως σε παιδιά που είναι μόνα τους ή με έναν φίλο τους του θεωρούν εύκολο στόχο. Μπροστά μου έχω δει αρκετά ένα παιδί ξέρω ‘γω να του λέει δώσε μου το μπουφάν σου και να μην το δίνει και να φωνάζει ο άλλος και να τον πλακώνει στο ξύλο»

«Μιλάνε τσακώνονται βρίζουν και λύνουν τα θέματα τους. Εκτός σχολείου συνήθως Παρασκευές. Επιθέσεις κλοπές και διάφορα τέτοια, πιο πολύ κινητά και λεφτά».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της αστυνομίας το 26% των παιδιών που παρουσιάζουν παραβατική συμπεριφορά πλέον ξεκινά ακόμα και από τα οκτώ τους χρόνια.


Πηγή