Εν μέσω έντονης αμφισβήτησης στο πρόσωπό του από κορυφαία στελέχη, ο Στέφανος Κασσελάκης επιμένει στο ερωτηματολόγιο βόμβα που έθεσε στα μέλη του κόμματος για αλλαγή συμβόλων, ονόματος και πολιτικής ταυτότητας του ΣΥΡΙΖΑ.

Από το Λονδίνο ο κ. Κασσελάκης άφησε σαφείς αιχμές κατά των στελεχών, επιρρίπτοντάς τους εξολοκλήρου την ευθύνη για την ήττα με 20 μονάδες από τη ΝΔ.

«Αν οι δομές του ΣΥΡΙΖΑ δούλευαν σωστά, δεν θα έπρεπε να είμαι πρόεδρος σήμερα. Θα έπρεπε να υπάρχει μια διαδικασία, ένας πάγκος», ανέφερε.

«Εκλέχτηκε πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν ίδρυσε νέο κόμμα», σχολίασε ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας.

Με τη σειρά του, ο βουλευτής Γιώργος Καραμέρος, σημείωσε ότι «μια από τις πιο ενδιαφέρουσες ιστορίες στον Αστερίξ είναι η διχόνοια. Καλό είναι να ξεριζώσουμε το ζιζάνιο στο γαλατικό χωριό ».

Μπορεί στην έκτακτη Πολιτική Γραμματεία να κάηκε το χαρτί της μομφής στον νέο πρόεδρο από την Κεντρική Επιτροπή, ωστόσο η αμφισβήτησή του πλέον γίνεται και από στελέχη που τον στήριξαν ένθερμα όλο το προηγούμενο διάστημα και τώρα θέτουν ακόμη και θέμα μεταβατικής ηγεσίας ηγεσίας.

Σηκώνει το γάντι της αμφισβήτησης ο πρόεδρος

Ο κ. Κασσελάκης πάντως από το Λονδίνο σήκωσε το γάντι της αμφισβήτησης και έστειλε ηχηρό μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος δηλώνοντας αμετακίνητος από την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν και εκείνος χάσει με 20 μονάδες διαφορά.

«Αν στις επικείμενες ευρωπαϊκές εκλογές η διαφορά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και του πρώτου κόμματος είναι πάνω από 20 μονάδες, θα είναι αυτός ένας λόγος για να παραιτηθείτε;», ρωτήθηκε, με τον ίδιο να απαντά «όχι»,

Και μπορεί ο κ. Κασσελάκης να επιμένει στο LSE ότι θα κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο στη μέτρηση της Opinion Poll και στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων για τις ευρωεκλογές η διαφορά του σταθερά τρίτου ΣΥΡΙΖΑ από τη ΝΔ είναι στις 17,2.

Συγκεκριμένα το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει 27,1%, δεύτερο έρχεται το ΠΑΣΟΚ με 11,5% και τρίτο το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με 9,9%. Ακολουθούν ΚΚΕ (7,4%), Ελληνική Λύση (7,5%), Σπαρτιάτες (2,2%), Πλεύση Ελευθερίας (2,9%), Νίκη (3%), ΜέΡΑ25 (1,9%), και Νέα Αριστερά (2,6%).

«Σκέφτομαι καθώς βλέπουμε άλλα κόμματα να έχουν έτσι μικρά μικρά ζητηματάκια, πόσο μεγάλη δύναμη είναι για τη ΝΔ να έχει αυτόν τον συμπαγή οργανωτικό ιστό», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης έσπασε το ταμπού με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ σε ερώτηση για με τον από τους Αλέξη Τσίπρα και Στέφανο Κασσελάκη θα μπορούσε να συνομιλήσει καλύτερα.

«Εγώ μπορώ να κάτσω με τον οποιονδήποτε να μιλήσω. Δεν υπάρχει κάποιο θέμα, προς θεού. Και πρέπει έτσι να είμαστε, να γκρεμίσουμε κάποια τείχη. Να μάθουμε να συζητάμε».

Ο Στέφανος Κασσελάκης δίνει τώρα ραντεβού με τους επικριτές του στο Συνέδριο, που αρχίζει την Πέμπτη με τίτλο «προοδευτική αντεπίθεση».

Σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας

Αυτήν την ώρα είναι η σε εξέλιξη η κρίσιμη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας, με την πρόταση μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη να βρίσκεται πλέον εκτός «κάδρου».

Η κινητοποίηση στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία ουσιαστικά φαλκιδεύτηκε εξαιτίας κάποιον μετατοπίσεων. Σε αυτό ρόλο – κλειδί έπαιξε ο Νίκος Παππάς, που έκανε ένα βήμα πίσω, δείχνοντας προς το Συνέδριο.

Ποια είναι τα νέα στρατόπεδα

Οι προεδρικοί (επί Αλέξη Τσίπρα), όπως ανέφερε ο δημοσιογράφος του MEGA, Σωτήρης Μπολάκης, είναι οι:

  • Όλγα Γεροβασίλη
  • Αλέκος Φλαμπουράρης
  • Κατερίνα Νοτοπούλου
  • Γιάννης Ραγκούσης
  • Χρήστος Σπίρτζης

Πρόκειται για αυτούς που κίνησαν τις διαδικασίες των τελευταίων 24ώρων.

Το άλλο στρατόπεδο είναι αυτό των Διονύση Τεμπονέρα και Αντώνη Κότσακα και το τρίτο στρατόπεδο, που υποστηρίζει τον Στέφανο Κασσελάκη, αποτελείται από τους:

  • Ρένα Δούρου
  • Πάνο Ρήγα
  • Θεοδώρα Τζάκρη
  • Ραλλία Χρηστίδου

Αυτονομημένοι είναι ο Παύλος Πολάκης και ο Γιώργος Τσίπρας, ενώ αναμένεται η στάση του Νίκου Παππά στην Πολιτική Γραμματεία για να διευκρινιστεί αν θα είναι οριστική η μετατόπισή του προς την πλευρά των νεοπροεδρικών.


Πηγή