Με μαζικές αποχωρήσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης και καταγγελίες για συγκάλυψη, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής που διερευνά την πολύνεκρη τραγωδία των Τεμπών.

Ο Βασίλης Κόκκαλης, βολευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Η άρνηση του προεδρείου της επιτροπής να διερευνήσει τις εργασίες και να καλέσει περισσότερους μάρτυρες, οδήγησε ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΕΛΛΥΣΗ και Σπαρτιάτες να αποχωρήσουν καταγγέλλοντας την διαδικασία».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της επιτροπής, Δημήτρης Μαρκόπουλος, άφησε αιχμές στους αποχωρήσαντες.

«Δεν είμαι σίγουρος πόσους ενδιέφερε η αλήθεια σε αυτή την αίθουσα…κάποιοι ήθελαν να γίνει αυτή η επιτροπή αρένα. Μεγαρέων δάκρυα λοιπόν».

Νωρίτερα πάντως προκλήθηκε μεγάλη ένταση καθώς ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλης Κόκκαλης αναφέρθηκε σε έγγραφο της εισαγγελίας εφετών Λάρισας που όμως δεν είχε σταλεί στο προεδρείο της εξεταστικής.

-«Σας καταγγέλλω επειδή δεν μεριμνήσατε για τη δικογραφία».

-«Το πήρε η αντιπολίτευση και όχι το προεδρείο. Έχετε ειδικές σχέσεις; Αδιανόητο και απαράδεκτο αυτό που γίνεται. Θα διακόψουμε για να λάβουμε γνώση».

Με την κατάθεση του Θάνου Πλεύρη ολοκληρώθηκαν επί της ουσίας οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής με το πόρισμα να αναμένεται στις 11 Μαρτίου.


Πηγή