Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στο MEGA κάτοικος της περιοχής, η φημισμένη παραλία εδώ και 10 ημέρες αντιμετωπίζει πρόβλημα υδροδότησης, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει χρήση του πυροσβεστικού κρουνού σε περίπτωση που χρειαστεί.

«Από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα δεν λειτουργούν ούτε οι ντουζιέρες ούτε οι τουαλέτες. Από χθες το βράδυ δεν υπάρχει ούτε πυρόσβεση. Η παραλία έχει το δικό της σύστημα πυρόσβεσης και από χθες δεν υπάρχει δείγμα νερού», είπε στο MEGA ο Κώστας Καλαμποκάς, κάτοικος Σκιάθου.

Με παρέμβασή του στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο Θοδωρής Τζούμας, δήμαρχος Σκιάθου, αποκάλυψε πως η παραλία έχει μείνει χωρίς νερό επειδή το παίρνει… διπλανό ξενοδοχείο.

«Οι Κουκουναριές ανήκουν στην ΕΤΑΔ. Έχει παραχωρήσει τη διαχείριση στον Δήμο, εισπράττει το 40% από τα έσοδα που παίρνουν από την παραχώρηση για καντίνες κι ευθύνη έχει ο Δήμος για να κρατά τις Κουκουναριές καθαρές και προστατευμένες και να έχει σύστημα πυρασφάλειας. Αυτό όμως εξασφαλίζεται από ένα πηγάδι έχει η ΕΤΑΔ στο χώρο και τροφοδοτεί μία δεξαμενή», δήλωσε.

«Από το 2017 που έγινε ένα ξενοδοχείο σε διπλανή περιοχή, στα Αμπελάκια, υπήρχε ένας όρος να παραχωρεί νερό η ΕΤΑΔ στο ξενοδοχείο. Όταν αναλάβαμε το καλοκαίρι του 2019 είδαμε ότι το ξενοδοχείο είχε «κουμπώσει» πάνω σε κρουνό δική του παροχή. Το ξενοδοχείο εξαντλούσε το πηγάδι με αποτέλεσμα να μείνουμε χωρίς νερό», συμπλήρωσε.

Ο δήμαρχος Σκιάθου ανέφερε πως τα παραπάνω έχουν καταγγελθεί τουλάχιστον τρεις φορές με επιστολές και έχει ζητηθεί η άρση παραχώρησης της σύμβασης.


Πηγή