Βλάβες στην υδροδότηση αντιμετωπίζει η Πάτμος, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι του νησιού να μείνουν αρκετές μέρες χωρίς νερό.

«Το τελευταίο διάστημα είχαμε βλάβες αντλιών που δεν είχε μπει στη διαδικασία ο Δήμος να έχει ανταλλακτικά. Περιμέναμε 15 ημέρες για να γίνει αλλαγή στις αντλίες και να λύσουμε το πρόβλημα», είπε ο δημοτικός σύμβουλος Πάτμου Νικήτας Τσαλαμπάκης.

Σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται ο Δήμος Πάτμου, το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί και μέσα στις επόμενες ημέρες οι κάτοικοι του νησιού θα μπορέσουν να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους.

Χωρίς νερό οι Αρκιοί

Συνεχίζεται το πρόβλημα με το νερό στους Αρκιούς. Όπως είχε καταγγείλει στο παρελθόν κάτοικος του νησιού στο MEGA, το δίκτυο έχει σπάσει με αποτέλεσμα το νερό να χύνεται στη θάλασσα. Οι κάτοικοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου διότι δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν τις βασικές τους ανάγκες, ενώ παράλληλα κινδυνεύουν να χάσουν και τα ζώα τους.

Σύμφωνα με τους κατοίκους των Αρκιών, το πρόβλημα με την ύδρευση υπάρχει εδώ και πολλούς μήνες και γι’ αυτό έχει ενημερωθεί ο Δήμος Πάτμου, όπου και υπάγονται οι διοικητικές αρμοδιότητες των Αρκιών.

Όπως είχε αναφέρει σε παρέμβασή του στο MEGA ο δήμαρχος Πάτμου Ελευθέριος Πέντες, το δίκτυο ύδρευσης όντως αντιμετώπιζε προβλήματα και είχε δεσμευτεί πως το ζήτημα θα λυθεί, καθώς και ότι όλα τα νησιά γύρω από την Πάτμο θα έχουν νερό όλο το καλοκαίρι.

«Μέχρι στιγμής δεν έχει έρθει κανείς. Δεν έχει γίνει τίποτα κι εγώ κουβαλάω νερό από ιδιωτικές στέρνες, οι οποίες τελειώνουν κι αυτές και τώρα μείναμε τελείως. Δεν έχουμε νερό. Δεν έχουμε ποτήρι ούτε να βάλουμε να ανάψουμε καντήλι στην εκκλησία», είπε με αγανάκτηση ο Μιχάλης Καμπόσος.


Πηγή