Σπιτική Λεμονάδα

ΥΛΙΚΑ

2,5 ποτήρια χυμό λεμονιού
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
Ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βάζετε τη ζάχαρη το νερό το ξύσμα λεμονιού και αφήνετε να βράσει για 5-6 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Δεν θέλουμε να κάψουμε τις βιταμίνες του λεμονιού. Γι αυτό αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι.
Στραγγίζουμε το σιρόπι από το ξύσμα λεμονιού.
Στύβουμε το λεμόνι και το περνάμε από σήτα.Οταν έχει κρυώσει τελείως το σιρόπι αναμειγνύουμε το χυμό λεμονιού με αυτό και ανακατεύουμε. Φυλάσσουμε τη λεμονάδα σε γυάλινα μπουκάλια στο ψυγείο.

Σερβίρισμα:
Σε ποτήρι βάζουμε σχεδόν 1/3 από τη λεμονάδα 1-2 φυλλαράκια δυόσμου(προαιρετικά ) παγάκια, και γεμίζουμε με νερό ή σόδα.
Είναι νοστιμότατη και χωνευτική.

Καλή σας απόλαυση!!