Τα όσα είπε μάλιστα ο κ. Κασσελάκης για μαύρο χρήμα που ο δικός του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ άνοιξαν νέο μέτωπο στην Κουμουνδούρου μεταξύ νεοπροεδρικών και της λεγόμενης φρουράς του Αλέξη Τσίπρα.

«Δυστυχώς παρέλαβα ένα χάος. Κυκλοφορεί απίστευτο μαύρο χρήμα στα κόμματα στη χώρα μας. Μου λένε πολλοί: «πάρε κι εσύ, δεν βγαίνει αλλιώς. Έτσι είναι η Ελλάδα». Λοιπόν – Ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πάρει ποτέ μαύρα. Δεν θα έχει άγνωστες πηγές χρηματοδότησης», ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Κουμουνδούρου επιχείρησε να μαζέψει αρχικά τις δηλώσεις Κασσελάκη για τα μαύρα χρήματα στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης ωστόσο έδωσε νέες λαβές στην κυβέρνηση να επιτεθεί με ακόμη μεγαλύτερη ένταση στο ΣΥΡΙΖΑ.

«Το κόμμα της μαύρης σακούλας, το κόμμα που έκανε την ακριβότερη προεκλογική καμπάνια στην Ευρώπη χρωστώντας μισό δισ. ευρώ, μας προκαλεί. Σε ό,τι με αφορά, το σύστημα του μαύρου χρήματος στα ελληνικά κόμματα θα το σπάσω, ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσω μαζί του», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Αντί να εκτοξεύει λάσπες και ύβρεις κατά της Νέας Δημοκρατίας τον καλούμε να αποκαλύψει «ποιο σύστημα μαύρου χρήματος θέλει να σπάσει ακόμη κι αν χρειαστεί να πέσει μαζί του», όπως ο ίδιος δήλωσε. Αυτό που υπαινίχθηκε ότι υπήρχε στον ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα παραδέχθηκε ακόμα και ο βουλευτής του κ. Ευάγγελος Αποστολάκης;», αναφέρουν πηγές της ΝΔ.

Το θέμα των μαύρων ταμείων αναβιώνει και τη σύγκρουση Γεωργιάδη – Πολάκη με τον υπουργό Υγείας να προσφεύγει εκ νέου στη δικαιοσύνη σε βάρος του άλλοτε υπαρχηγού του Στέφανου Κασσελάκη.

«Ίσως το μεγαλύτερο καρφί προς τον προκάτοχό του Αλέξη Τσίπρα πέταξε σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης. Διότι αν ποτέ δεν έπαιρνε ο ΣΥΡΙΖΑ μαύρα χρήματα τότε θα έλεγε: «ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει μαύρα» όχι «ο δικός μου ΣΥΡΙΖΑ δεν παίρνει μαύρα»…και του λένε, γράφει, «πάρε μαύρα και εσύ έτσι είναι στην Ελλάδα κλπ», ποιοι του το λένε; Προφανώς οι του κόμματος του διότι αυτό έκαναν πριν….έχουμε να δούμε πολλά επεισόδια ακόμη», είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Παράλληλα με τη συζήτηση για τη συγκρότηση νέου φορέα της Κεντροαριστεράς που συνεχίζεται με ένταση στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ βγαίνουν και τα μαχαίρια μεταξύ των δυο αντιμαχόμενων πλευρών.

Ο γνωστός στιχουργός Νίκος Μωραΐτης και ένθερμος οπαδός του Στέφανου Κασσελάκη έγινε αφορμή για τη σύγκρουση του Παύλου Πολάκη με τον Κώστα Ζαχαριάδη ο οποίος έχει πρωτοστατήσει στη νίκη πιλότο για τη συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων του κ. Δούκα στο Δήμο της Αθήνας.

Η πίεση στον Στέφανο Κασσελάκη αυξάνεται και από μετριοπαθείς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με τους Σιμεών Κεδίκογλου, Γιώργο Καραμέρο και Χάρη Μαμουλάκη να ζητούν με επιστολή στον Σωκράτη Φάμελλο να συνεδριάσει το συντομότερο η ΚΟ του κόμματος να γίνει αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.


Πηγή