Με στόχο το συνέδριο επανεκκίνησης ενόψει των επικείμενων ευρωεκλογών αλλά και το βλέμμα στραμμένο στους 11 που αποχώρησαν, συνεχίζονται οι διεργασίες στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή, ο Στέφανος Κασσελάκης άφησε αιχμές σε αυτούς που αποχώρησαν, ενώ σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» κάνεις λόγο για «καρέκλες»

«Επειδή ακούγονται πολλά περί μετάλλαξης του ΣΥΡΙΖΑ. Η μόνη μετάλλαξη που έχει υπάρξει είναι πως δεν υπάρχουν αυλικοί που δουλεύουν για τους servicers και τράπεζες».

«Έκανα ό,τι μπορούσα για να διαφυλάξω την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Συναντήθηκα με δική μου πρωτοβουλία με στελέχη που με καθύβρισαν δημόσια. Είπα πολλές φορές, περασμένα ξεχασμένα και να προχωρήσουμε μπροστά. Μάταια όμως. Τις αποφάσεις τους τις είχαν πάρει από το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου, από την πρώτη Κυριακή. Προφανώς τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα του προέδρου του κόμματος».

Παραιτήθηκε από την ΚΕ ο Γιάννης Δραγασάκης με αιχμές κατά Κασσελάκη

Μέσα σε αυτό κλίμα, το ιστορικό στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, παραιτήθηκε από την κεντρική επιτροπή αφήνοντας προσωπικές αιχμές στον πρόεδρο.

Γιάννης Δραγασάκης- στέλεχος ΣΥΡΙΖΑ
«Η διάσπαση δεν μπορούσε πλέον να αποτραπεί. Βεβαίως, όπως εξήγησα, τα καύσιμα προϋπήρχαν. Τη φωτιά, όμως, την άναψε με τα χέρια του ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης. Πρόσφατα σε μια συνέντευξή του είπε πως «έχει ήσυχη τη συνείδησή του». Μια συγγνώμη θα ταίριαζε καλύτερα σε αυτήν την περίσταση».

Δεν υπάρχουν αυλικοί των τραπεζών, είπε στην κεντρική επιτροπή, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος:

«Χρειαζόμαστε φυγή προς τα εμπρός. Να ξεκαθαρίσουμε λοιπόν κάτι. Δεν υπήρχαν επί Τσίπρα και δεν υπήρχαν και μετά αυλικοί των τραπεζών μέσα στο κόμμα. Όπως δεν υπήρχε πέμπτη φάλαγγα δεν υπήρχαν και αυλικοί των τραπεζών».

Συνεχίζεται η δημοσκοπική πτώση του ΣΥΡΙΖΑ

Η κακή εικόνα που εμφανίζει ο ΣΥΡΙΖΑ αποτυπώνεται και στην δημοσκόπηση της GPO για τα «Παραπολιτικά».

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, επιβεβαιώνεται η κυριαρχία της ΝΔ που συγκεντρώνει 31,5% με το ΠΑΣΟΚ να εδραιώνεται στη δεύτερη θέση με 10,2% και τον ΣΥΡΙΖΑ να πέφτει στη τρίτη θέση με ποσοστό που αγγίζει το 9,1%. Ακολουθούν, ΚΚΕ με 7,8%, Σπαρτιάτες με 2,6%, Ελληνική Λύση με 5%, Νίκη με 1,8%, Πλεύση Ελευθερίας με 1,6% και ΜέΡΑ25 με 1,4%.

Η πρωτοεμφανιζόμενη Νέα Αριστερά συγκεντρώνει ποσοστό της τάξης του 2,8%.

Πάντως ο ίδιος ο κ. Κασελάκης, έστειλε μήνυμα για τις ευρωεκλογές:

«Θέλουμε οι ευρωεκλογές, παρότι δεν εκλέγουν κυβέρνηση και χαρακτηρίζοντια από χαλαρή ψήφο, να δώσουν μήνυμα στον κ. Μητοστάκη, να τελειώνουμε επιτέλους με αυτό το άλλοθι του 41%, το άλλοθι που χρησιμοποιεί για όλα».

Ο Γιάννης Ραγκούσης κατέβασε τη δική του πολιτική πλατφόρμα, προειδοποιώντας πως στις ευρωεκλογές έρχεται παγόβουνο:

«Όταν το καράβι πλέει πρόσω ολοταχώς προς το «παγόβουνο» των ευρωεκλογών, σημασία δεν έχει σε ποια θέση κάθεσαι ή ποιο ρόλο έχεις. Σημασία έχει να κάνεις τώρα ό,τι μπορείς ώστε το καράβι να αλλάξει πορεία έγκαιρα, πριν από το ”παγόβουνο”».

O Διονύσης Τεμπονέρας ξεκαθάρισε πως παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο προειδοποίησε πως το συνέδριο δεν μπορεί να μετατραπεί σε προεδρική φιέστα.

«Είμαι καθαρός λοιπόν, ξεκάθαρα παραμένω στον ΣΥΡΙΖΑ θα δώσουμε μάχη ταυτοτική για μας του συνεδρίου με στόχο να εμφανίσουμε νέο ΣΥΡΙΖΑ πλειοψηφικό, κυβερνητικό αριστερό που θα μπορεί να δώσει απαντήσεις στα προβλήματα».

Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ έχει προγραμματιστεί για το διάστημα μεταξύ 23 και 25 του Φλεβάρη.


Πηγή