Την βρετανική κουλτούρα και την αστική αυτοπεποίθησή του επιστράτευσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στην πιο ζεστή ημέρα του καύσωνα για να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ μπαίνοντας δεύτερος μετά τη Έφη Αχτσιόγλου στην κούρσα της διαδοχής.

Στο τουρνουά τένις του Wimbledon είπε, όταν κάνει ζέστη ο πρώτος διαιτητής δίνει άδεια να βγάλουν όλοι τα σακάκια τους κι έτσι το έβγαλε και εκείνος.

«Έχω συμβουλευτεί τον πρώτο διαιτητή και μου έδωσε την άδεια ότι οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν», είπε αστειευόμενος.

Ο κ. Τσακαλώτος μίλησε για την αξιοπιστία που πρέπει να ανακτήσει ο ΣΥΡΙΖΑ και καυτηρίασε την προεκλογική στρατηγική του κόμματος λέγοντας ότι το μήνυμα ήταν θολό.

«Θέλω να δώσω αυτοπεποίθηση στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και τους συντρόφους της Αριστεράς για να ξέρουν τα επιχειρήματα και γιατί είμαστε εδώ».

Χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του «συνέχει και τομή» της παρακαταθήκης Τσίπρα

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών χαρακτήρισε την υποψηφιότητά του συνέχεια και τομή της παρακαταθήκης Τσίπρα και δίνοντας το στίγμα του είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να παραμείνει κομμάτι της Αριστεράς.

«Η δική μου υποψηφιότητα είναι συνέχεια και τομή συνεχίζοντας την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα. Ο ΣΥΡΙΖΑ να παραμείνει ένα κομμάτι της Αριστεράς».

Το παρών και τη στήριξή τους στην υποψηφιότητα Τσακαλώτου έδωσαν αρκετά στελέχη της Ομπρέλας, όπως ο Ανδρέας Ξανθός, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Νίκος Φίλης και ο Χάρης Μαμουλάκης τον οποίο ο κ. Τσακαλώτος είχε επιλέξει για συνεργάτη του στον κοινοβουλευτικό τομέα Οικονομικών την περασμένη τετραετία.

Η Κεντρική Επιτροπή συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο για την έγκριση του οδικού χάρτη εκλογής νέου προέδρου το Σεπτέμβριο.

«Πρέπει να πάμε στη ΔΕΘ με νέο πρόεδρο», τόνισε η Ράνια Σβίγκου, γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ΚΕ αναμένεται να καταθέσει την πλατφόρμα της υποψηφιότητάς του ο Νίκος Παππάς και θα είναι ο τρίτος που θα μπει στην κούρσα της διαδοχής.


Πηγή